El consistori rep una delegació sahrauí

Última revisió 12-11-2018 12:04
12/11/2018

Divendres, 9 de novembre, l’alcalde, Jaume Oliveras, va rebre a la responsable de relacions internacionals de la Unió Dones Saharauis, Jadiyetuh el Mohtar  i al coordinador de projectes d’ACAPS (Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí), el masnoví Xavier Serra, acompanyat per altres membres de l’associació.

L’alcalde va recordar els pronunciaments d’aquest consistori a favor de la causa sahrauí, entre els quals hi destaca la moció, aprovada durant aquest mandat,  pels grups municipals d'ERC-AM-MES, CiU, ICV-EUiA i PSC-CP, per demanar que la Minurso (Missió de les Nacions Unides pel referèndum al Sàhara Occidental) assumís competències en drets humans. També, va parlar  dels diferents convenis amb ‘El Masnou amb el Sàhara’, entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf.

La responsable de relacions internacionals de la Unió Dones Saharauis, Jadiyetuh el Mohtar, va explicar quina és la situació actual del poble sahrauí a les persones assistents, un poble que porta més de quaranta anys lluitant pel seu dret a una existència en pau, reclamant justícia enfront de la invasió i ocupació de la seva terra pel regne del Marroc. Va informar de la situació política i, a les portes de la manifestació que se celebrarà el proper 17 de novembre a Madrid, va reivindicar que la Unió Europea està deixant de complir amb la legalitat internacional en la mesura que no respecta el dret del poble sahrauí a l'autodeterminació. Un poble, va dir, “a dia d'avui dividit, que viu una situació dramàtica i caòtica des del punt de visita humanitari i psicològic”.

La trobada va finalitzar amb l’entrega d’un record del Masnou a Jadiyetuh per part de l’alcalde, en agraïment a la seva visita. A la sala de plens els van acompanyar, el regidor d’Acció Social, Albert Alfaro, així com d’altres membres del consistori masnoví.