El Masnou rebutja la violència vers les dones

Última revisió 07-09-2018 14:18
23/11/2017

L’Ajuntament i diverses entitats locals han programat un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre aquesta xacra social. L’acte central de la campanya, Teixim arrels, es durà a terme el dissabte 25, a les 18.30 h, a la plaça de la Llibertat, amb lectura del manifest i encesa d’espelmes.

El dia 7 es va iniciar la primera activitat emmarcada en aquesta celebració: un taller per a dones, de quatre sessions, destinat a aprendre a viure millor, i també el cinefòrum del llargemtratge Brava, el 22 de novembre. Altres activitats previstes a partir d’ara són l’actuació La parada, a càrrec de Dona Cançó, al Mercat Municipal el 25 de novembre, i les activitats per a infants a Ca n’Humet, el 30 de novembre a les 17.30 h, sota el lema “Ningú més que l’altre”.

També, a la primera planta de l’Edifici Centre es pot visitar, durant tot el mes, l’exposició “Et correspon, ens correspon”, emmarcada en el mateix cicle d’actes. Altres accions de la campanya compten amb el suport de la Federació de Comerç, Indústria i Turisme del Masnou, dels centres educatius (on es faran activitats relacionades, com el cinefòrum Toca de peus a terra i el taller de prevenció de les relacions d’abús entre joves titulat “El paper de les xarxes socials”) i de les entitats esportives del municipi (que desplegaran pancartes durant els partits). També hi ha prevista la modificació del grafit de davant l’edifici municipal de Roger de Flor per donar més visibilitat a la campanya d’aquest 2017.

Informació relacionada:

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones del Masnou (CIRD) canvia d’horari:

Dilluns, de 10 a 14 h
Dimarts, de 15 a 19 h
Dimecres, de 10 a 14 h
Dijous, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h