El Masnou s'afegeix a la Setmana de Sensibilització sobre els Riscos de l'Alcohol

Última revisió 16-11-2018 08:25
15/11/2018

En el marc del Dia Mundial sense Alcohol, avui, 15 de novembre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha programat, per cinquè any consecutiu, la V Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol, del 12 al 18 de novembre, amb el lema “L’alcohol és responsabilitat de tothom”. El Masnou s’ha afegit a aquesta campanya amb una exposició als Centres d'Atenció Primària del Masnou i un curs sobre la dispensació responsable d’alcohol adreçat a bars i establiments de venda d’aquest tipus de productes.

L’exposició inclou informació sobre la banalització de certs comportaments, l'excés de confiança i l'automedicació; permet valorar el propi consum en relació amb l'abús i la dependència, i ofereix recursos on acudir si es pensa que es pot tenir un problema amb l'alcohol o una altra droga. Ha estat exposada fins al 9 de novembre, al CAP del Masnou i, avui és el darrer dia que serà al CAP d’Ocata.

El dimecres 14 es va impartir el curs de Dispensació Responsable d’Alcohol, adreçat a bars i establiments de venda d’alcohol. Aquest programa capacita professionals d’aquest sector en coneixements i tècniques per afrontar adequadament situacions compromeses vinculades al consum excessiu d’alcohol que, ocasionalment, es poden trobar els professionals de la hoteleria.

Amb l’objectiu de reflexionar sobre el consum d’alcohol i que es prengui consciència dels riscos que té per a la pròpia salut i per a la de terceres persones, durant aquesta setmana també s’ha fet difusió de missatges a les xarxes socials —i és previst fer-ho també a través de diversos productes de cartelleria— per informar sobre aquesta campanya.

V Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol
V Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol