L'Arxiu Municipal demana la col·laboració ciutadana per documentar l’experiència col·lectiva d'aquest moment històric i preservar-ne la memòria. Amb aquesta iniciativa, els arxius públics s'obren a recollir els testimonis d’un moment difícil com l'actual per poder disposar, de cara al futur, d'una memòria social directament construïda per la ciutadania, i no només per la documentació administrativa i dels mitjans de comunicació. És per això que es recorda a la població que el seu material pot ser molt útil per a les generacions futures, que través de la documentació cedida podran conèixer la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.
Documents analògics i digitals, textos personals, fotografies, vídeos, testimonis orals en àudios, etc., documents creats per vosaltres i vinculats al municipi. Interessen, especialment, documents i testimonis de les diverses vivències i els efectes socials que ha tingut la crisi al poble: iniciatives solidàries, xarxes de col·laboració, canvis en els espais i paisatges, experiències personals i familiars relacionades amb el confinament...
Qualsevol persona que hi vulgui aportar la seva experiència personal.
Els materials digitals s'han d'enviar a l’adreça arxiu@elmasnou.cat. Si pesa més de 10 MB, cal utilitzar serveis d’enviament de fitxers tipus Wetransfer. O si es prefereix, un cop acabat el confinament, i quan es pugui reprendre el servei presencial de l’Arxiu, també es pot portar el material en una memòria USB o similar (que us serà retornada), a la seu de l’Arxiu Municipal (c. de Sant Francesc d'Assís, 28).
En el cas de documents físics, un cop passat el període de confinament i quan es tornin a obrir els equipaments, es poden portar a l’Arxiu Municipal.
- Cal contextualitzar la documentació (títol, data, lloc, autoria, persones que hi apareixen...).
- Cal facilitar una adreça de correu i telèfon.
- Cal indicar que se cedeixen els drets d’explotació i difusió dels documents.
Els arxius són garants de la seguretat i de la transparència de la gestió de l’Administració pública i estan al servei de la ciutadania. Tenen també un paper fonamental en la preservació, la recuperació i la divulgació de la memòria històrica. I ara tenim l’oportunitat de recollir aquests materials, que constitueixen una memòria social i col·lectiva que ajudarà a contextualitzar aquest episodi en la història del Masnou a les generacions futures.