El Masnou se suma a la campanya Arxivem la COVID-19

Última revisió 13-05-2020 08:58
11/05/2020

L'Arxiu Municipal demana la col·laboració ciutadana per documentar l’experiència col·lectiva d'aquest moment històric i preservar-ne la memòria. Amb aquesta iniciativa, els arxius públics s'obren a recollir els testimonis d’un moment difícil com l'actual per poder disposar, de cara al futur, d'una memòria social directament construïda per la ciutadania, i no només per la documentació administrativa i dels mitjans de comunicació. És per això que es recorda a la població que el seu material pot ser molt útil per a les generacions futures, que través de la documentació cedida podran conèixer la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.

Quins materials es recullen?

Documents analògics i digitals, textos personals, fotografies, vídeos, testimonis orals en àudios, etc., documents creats per vosaltres i vinculats al municipi. Interessen, especialment, documents i testimonis de les diverses vivències i els efectes socials que ha tingut la crisi al poble: iniciatives solidàries, xarxes de col·laboració, canvis en els espais i paisatges, experiències personals i familiars relacionades amb el confinament...

Qui hi pot participar?

Qualsevol persona que hi vulgui aportar la seva experiència personal.

Com s’hi pot participar?

Els materials digitals s'han d'enviar a l’adreça arxiu@elmasnou.cat. Si pesa més de 10 MB, cal utilitzar serveis d’enviament de fitxers tipus Wetransfer. O si es prefereix, un cop acabat el confinament, i quan es pugui reprendre el servei presencial de l’Arxiu, també es pot portar el material en una memòria USB o similar (que us serà retornada), a la seu de l’Arxiu Municipal (c. de Sant Francesc d'Assís, 28).

En el cas de documents físics, un cop passat el període de confinament i quan es tornin a obrir els equipaments, es poden portar a l’Arxiu Municipal.

Quins són els requisits per enviar el material?

- Cal contextualitzar la documentació (títol, data, lloc, autoria, persones que hi apareixen...).

- Cal facilitar una adreça de correu i telèfon.

- Cal indicar que se cedeixen els drets d’explotació i difusió dels documents.

Els arxius són garants de la seguretat i de la transparència de la gestió de l’Administració pública i estan al servei de la ciutadania. Tenen també un paper fonamental en la preservació, la recuperació i la divulgació de la memòria històrica. I ara tenim l’oportunitat de recollir aquests materials, que constitueixen una memòria social i col·lectiva que ajudarà a contextualitzar aquest episodi en la història del Masnou a les generacions futures.

L'Arxiu Municipal del Masnou fa una crida per recollir testimonis que permetin preservar la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.
L'Arxiu Municipal del Masnou fa una crida per recollir testimonis que permetin preservar la realitat viscuda durant la pandèmia del coronavirus al poble.