El "Moviment banderes verdes" arriba al Masnou per millorar el reciclatge del vidre

Última revisió 12-07-2019 10:24
11/07/2019

El Masnou participa, aquest estiu, en una campanya que vol reconèixer el municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del foment del reciclatge d'envasos de vidre entre el sector de la restauració.

Endegada des d’Ecovidrio en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, la campanya estival “Moviment banderes verdes” compta, a Catalunya, amb l'adhesió de 18 pobles (a més del Masnou) i més de 2.600 bars i xiringuitos, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

Durant la campanya, agents ambientals faran visites de formació i informació a cada establiment, es lliuraran cubs especials de reciclatge i s'instal·laran nous contenidors decorats amb motius estiuencs i adaptats amb sistemes d’autovolteig per facilitar el buidatge de grans quantitats de residus de vidre.

Els municipis participants, com el Masnou, tenen com a objectiu l'increment de la recollida selectiva de vidre i els dos municipis catalans que obtinguin més bons resultats respecte als objectius de reciclatge que s’havien compromès complir hissaran la bandera verda d'Ecovidrio.

A més, entre d’altres mesures per al foment del reciclatge, als edificis municipals del Masnou s’ha endegat la recollida selectiva. Fins ara, només s’hi recollia el paper de manera segregada. Després d’una prova pilot en un dels edificis, des d’aquest mes de juliol s’han eliminat les papereres individuals situades sota les taules del personal i s’ha instal·lat un únic punt centralitzat amb un contenidor per a envasos i un altre per a rebuig. També, s’utilitza el paper reciclat en substitució del que hi havia fins ara i hi ha en estudi altres mesures per a la supressió del plàstic. Al Ple ja s’han suprimit les ampolles i els gots de plàstic, per exemple.

 

 

La campanya és endegada des d'Ecovidrio en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya
La campanya és endegada des d'Ecovidrio en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya