Els gegants estrenen vestits en una jornada familiar, esportiva i musical que tindrà l'element del foc com a protagonista

Última revisió 25-07-2018 08:32
30/06/2018

Àlbum de fotografies de la Festa Major de Sant Pere 2018

Els gegants del Masnou lluiran especialment esplendorosos aquesta Festa Major, durant la qual, aquestes figures d'imatgeria festiva de més de tres metres d’alçada, estrenaran nova vestimenta. En Pere i l’Eulàlia de ben segur que deuen estar ben orgullosos del resultat. Segons explica la Colla de Geganters del Masnou, la veu popular diu que els gegants van ser regalats al municipi per un drapaire, i d'aquí el sobrenom del gegant, Pere el Drapaire. Però també es diu que el sobrenom de la geganta prové de la dona del drapaire que regalà els gegants, que era modista especialitzada a tallar colls de punta, i l'anomenaven Tallacolls. La trobada de gegants començarà a les 17 h amb la plantada a la plaça de Miquel Martí i Pol, i, una hora més tard, començarà la cercavila pels carrers del poble amb final als jardins de la Nimfa.

Com no podia ser d’una altra manera, el dissabte serà un dia d’intensa activitat, amb propostes familiars, esportives i musicals. D’una banda, tindrà lloc la festa familiar Terra, mar i foc, en què els infants i les seves famílies podran participar en diferents activitats, com un joc de construcció, tallers o balls, i també hi haurà piscines i jocs d’aigua. Tallers de música en família, una sessió de narració de contes per a infants dedicada als garrofers del Masnou, la visita guiada a la Casa Benèfica i el joc de pistes “El Masnou, terra de mar” seran altres iniciatives per gaudir de la jornada.

L’esport i els jocs de taula també tindran cabuda durant aquest dissabte, amb competicions de dòmino per parelles o escacs, billar i skate ( Les inscripcions a la competició de best trick es faran a partir de les 11 h). A més, es faran batejos de mar.

La música s’estendrà per diversos punts del municipi amb el concert coral de La Teatral, una ballada popular i classe d’exhibició de swing, un seminari de cant, una actuació de cant coral i gòspel, així com una cantada d’havaneres. Abans no arribin a la platja els concerts de Los Retrovisores, The Gramophone Allstars Big Band i Germà Negre, el correfoc gran omplirà de llum la nit amb un recorregut que tindrà l’inici al Mercat Municipal i anirà fins a l’Altell de les Bruixes.


Tobagan infinit per refrescar-se

Durant el matí, al carrer de Sant Miquel, s’hi instal·larà un tobogan de més de 100 metres de llargària que permetrà que els infants puguin refrescar-se lliscant per la rampa. La iniciativa d’aquest tobogan gegant és de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou, i si compreu als establiments adherits, obtindreu una polsera per a baixades il·limitades.

 

La Festa Major Terra, Mar i Foc 2018 se celebra entre el 27 de juny i l'1 de juliol. Tota la informació referent a la Festa Major es completarà i s'actualitzarà a la pàgina web municipal, així com a la pàgina de Facebook i al perfil de Twitter.