Engeguen diverses actuacions per millorar la via pública

Última revisió 07-05-2018 10:31
04/05/2018

A primers d’aquest mes de maig han començat petites obres per arranjar els sotracs de diversos carrers del municipi, unes actuacions que coincidiran en el temps amb les del Pla de xoc de voreres i calçades, on és previst que entre el 7 i l’11 de maig s’asfalti la plaça de Ramón y Cajal i un tram del carrer de Pau Casals (entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer de Frederic Mompou). També el dia 7, es començarà a asfaltar la part alta del Torrent Vallmora i un tram del carrer de Vallromanes que connecta el Torrent amb la zona d’aparcament de la part del darrere de Ramón y Cajal.

Un cop acabada aquesta primera fase del Pla de xoc, a mitjans de maig, començaran els treballs al nucli antic, que inclouran els carrers de Sant Francesc d’Assís, Sant Josep i Sant Pere (en el tram fins al carrer de la Mare de Déu del Carme). Se’n trauran les llambordes actuals, ja que estan desplaçades i hi ha sotracs, i es posarà una capa d’asfalt imprès com el que hi ha al carrer de Sant Pere, des de Mare de Déu del Carme fins a les Seixanta Escales.

Aquest treballs, realitzats per l’empresa Artífex, s'emmarquen en el projecte de millora global de voreres i calçades que l'Ajuntament duu a terme cada any i al qual destina 500.000 euros anuals.

D’altra banda, les petites millores per arranjar els sotracs a les calçades de diversos carrers del municipi així com algunes voreres (vegeu-ne el llistat), les portarà a terme l’empresa Vialser, contractada per fer el manteniment de la via pública.

Afectacions al trànsit

Hi haurà afectacions a la circulació de vehicles des del dilluns 7 fins al divendres 11 de maig, entre les 8 i les 20 h. Mentre durin les obres, el carrer d’Isaac Albéniz tindrà doble sentit de circulació fins a la cruïlla amb Ramón y Cajal, i el passeig de Pau Casals tindrà únicament sentit muntanya, entre el carrer d’Isaac Albéniz i l’avinguda de Joan XXIII (vegeu el plànol amb la reordenació).

Es recomana que, mentre durin les obres, s’intentin evitar els desplaçaments amb vehicle privat per aquest sector del Masnou i, en el cas que no sigui possible, es busquin rutes alternatives que evitin el pas pel passeig de Pau Casals. El bus serà desviat per Joan XXIII.

Les persones que disposin de gual a la plaça de Ramón y Cajal no podran entrar ni sortir de la seva plaça d’estacionament entre les 8 i les 20 h del dia 8 al 10 de maig. Si no s’ha retirat o entrat el vehicle al gual abans de les 8 h del matí, caldrà esperar a la finalització de la jornada laboral per moure’l.

S’han habilitat els solars del final del carrer de la Pollacra Goleta Constança i per sota les pistes esportives de Pau Casals com a lloc d’estacionament provisional per tal que els veïns i veïnes hi puguin aparcar el vehicle mentre durin les obres.

Per a qualsevol aclariment, contacteu amb el Departament de Manteniment i Serveis Municipals (al telèfon 93 557 16 00) o amb la Policia Local (telèfon 93 555 22 44).