Es consoliden les activitats de turisme i patrimoni amb un ventall de propostes

Última revisió 21-01-2019 07:52
18/01/2019

El Masnou disposa d'un excepcional catàleg d'edificis emblemàtics i llocs d'interès per conèixer. A més, l’ampli ventall d'ofertes per gaudir del poble s’estén des del paisatge fins a la gastronomia. Aquest 2019, l’Ajuntament consolida l’aposta pel foment del turisme d’aquests darrers anys amb una programació estable que té per objectiu atraure nous visitants, però també que els residents descobreixin el patrimoni cultural del municipi.
 

Les activitats

ITINERARI “EL MASNOU, TERRA DE MAR”
Una passejada pels carrers, edificis i racons més sorprenents de la vila del Masnou. La passejada comença a la plaça de l’Església i finalitza al parc del Llac o Cal Ros de les Cabres, alternant cada mes.

ITINERARI “EL MODERNISTA DESCONEGUT: L’ARQUITECTE BONAVENTURA BASSEGODA I AMIGÓ”
Descobrireu alguns dels edificis més emblemàtics que va projectar un dels arquitectes més importants del modernisme al Masnou i a Catalunya, com el Casino o l’Escola Ocata, així com d’altres que no són tan coneguts, com casa seva i habitatges privats.

ITINERARI "EL MASNOU SOTA LES BOMBES"
Un itinerari cultural pels escenaris dels bombardejos i la Guerra Civil al Masnou. Coneixereu els llocs on van caure les bombes, qui les llançava i les estratègies que van fer servir les autoritats i la població civil per a la defensa passiva i activa.

VISITA GUIADA A LA CASA BENÈFICA
Un dels edificis modernistes més singulars del municipi del Masnou. Dissenyat per l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà l’any 1902 i promogut per l’alcalde Pau Estapé i Maristany, la creació d’aquest asil benèfic va suposar la concessió a la vila del Masnou del títol de Benèfica per part del rei Alfons XIII.

VISITA GUIADA A L’ESGLÉSIA DE SANT PERE 
Coneixereu la història d’aquest edifici tan emblemàtic des de dins i comprovareu les vistes fantàstiques que hi ha des del campanar.

CEMENTIRI DEL MASNOU, UN MUSEU A L’AIRE LLIURE
Per veure el Cementiri Municipal del Masnou des d’un altre punt de vista: un conjunt de gran mèrit artístic promogut per una burgesia enriquida que va voler comptar amb els artistes més ben considerats del moment.

SUBHASTA CANTADA DE PEIX
Els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar venen diàriament el peix que pesquen cada matí a la llotja de Montgat, fent servir un dels sistemes de comercialització del peix més antics, la subhasta cantada de peix.
Cada any es traslladen al Masnou per la Festa Major, perquè pugueu comprar el millor peix de les nostres costes més a prop de casa. 

“TASTA EL MASNOU”, DEGUSTACIÓ DE PRODUCTES LOCALS
Per degustar productes elaborats al Masnou, maridats amb vi de la DO Alella.
Un sommelier expert conduirà l’activitat perquè pugueu gaudir d’aquesta experiència.

VISITA A LA MINA D’AIGUA
Submergiu-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d’aigua Cresta i Malet, que formen part d’un laberint de galeries de 27 km. El tram de mines que es pot visitar actualment, uns 40 metres lineals, es va adequar l’any 1999 gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Mina Malet, la Comunitat de Propietaris de la Mina Cresta i el suport de l’Ajuntament del Masnou.

EL GRAN JOC “EL MASNOU, TERRA DE MAR”
Un repte amb pistes escampades per tota la població, enigmes i proves esbojarrades que haureu de fer amb un telèfon i un compte d’Instagram. Tindreu 90 minuts per descobrir on heu d’anar, fer la missió que se us proposa i immortalitzar-la amb una fotografia. La velocitat amb què respongueu, la qualitat de les fotografies i la quantitat d’amics que us cliquin a “m’agrada” seran clau per obtenir la victòria. Informació, reserves i inscripcions:

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme, ubicada a la Casa de Cultura (telèfon 93 557 18 34) o el Museu Municipal de Nàutica (telèfon 93 557 18 30).

Per consultar les dates de les activitats i inscriure-us-hi, ompliu el formulari que trobareu clicant aquí.

Activitats per descobrir el Masnou
Activitats per descobrir el Masnou

Documents adjunts