Esport, aniversaris i festes populars en un intens cap de setmana

Última revisió 24-07-2018 17:42
07/05/2018

El Masnou ha viscut un cap de setmana ple d'activitats de tota mena. Més enllà de la Fira Comercial i Gastronòmica, que ha estat un dels esdeveniments més multitudinaris, diverses entitats han dut a terme festes, jornades i competicions esportives.

És el cas, per exemple, del Club Atlètic Masnou, que va celebrar aquest dissabte el 50è aniversari. Unes cinc-centes persones van participar-hi, totes vinculades al Club i la seva història. Van ser-hi presents fundadors, presidents, coordinadors i jugadors, tant actuals com d’altres que han escrit part de la història del Club. Alhora, la celebració va comptar amb Jaume Oliveras, alcalde del Masnou; Joaquim Fàbregas, regidor d’Esports; Antoni Jiménez, directiu i delegat del Maresme de la Federació Catalana de Futbol, i Ángel Lázaro, coordinador de Clubs amb Cor Càritas Barcelona.

A més de lliurar reconeixements a les persones que han fet possible els cinquanta anys de la història de l’entitat, es van premiar aquells equips que han destacat en el palmarès del Club. També va haver-hi temps per a la festa, que es va allargar fins ben entrada la nit, amb un sopar de germanor, música, balls i focs artificials, a banda de les actuacions de la Colla Bastonera Ple de Cops i del grup Batucada del Masnou.

Un altra entitat esportiva, el Club Nàutic el Masnou, va organitzar aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya Làser Radial. Durant tres dies, regatistes procedents de diversos indrets de Catalunya i Europa van demostrar la seva perícia davant la costa masnovina. El Club ha publicat al seu web les classificacions finals i informació complementària sobre aquest campionat.

I encara amb el mar com a fil conductor, el 3r Maresme Waves Surf Festival va aplegar durant bona part del diumenge un munt de gent disposada a gaudir d’activitats relacionades amb les diferents disciplines del surf i l'skate, a més de concerts, jocs infantils, food trucks, mercat i diverses sorpreses.

Al seu torn, Un Mar de Mates, jornada organitzada dissabte a l’Escola Marinada pel Grup a+a+ Rosa Sensat d’innovació matemàtica, va fer que prop d’uns dos-cents docents de diferents escoles realitzessin tallers i activitats per intercanviar experiències innovadores al voltant de l’ensenyament de les matemàtiques. D’aquesta manera, cerquen difondre un nou enfocament didàctic i metodològic, “més càlid i lluminós”.

Finalment, l’Esplai Sant Pere va celebrar el Festival de Primavera #Cufifest aquest diumenge al Casino. Aquesta entitat, que ja té vint anys d’història, ha donat enguany un caire diferent a aquesta celebració. S’hi van fer tornejos de futbol i pàdel, la tradicional eucaristia, un dinar amb exmonitors i exmonitores, i el concert de Jaume Barri, amb animació per a tots els gustos.