Exposició de mostres artístiques entorn de la terra per anunciar l'arribada de la Festa Major

Última revisió 07-09-2018 14:17
19/06/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies

La tarda del divendres, 16 de juny, la inauguració a l'Espai Casinet d'una exposició col·lectiva entorn de la terra, el fil conductor de la Festa Major, va servir com a preludi de tot el que està per arribar durant la setmana vinent. La mostra, una edició especial de la programació estable d'arts visuals, exposa obres de 28 artistes del Masnou. L'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada, van inaugurar la mostra juntament amb Núria Fusellas, de l'associació Blancdeguix, que s'ha unit a la proposta amb una altra exposició enllaçada amb el leitmotiv de la Festa Major.

A l'exposició col·lectiva de Festa Major "Terra", hi intervenen artistes amb les seves obres realitzades mitjançant diferents tècniques artístiques, des de la pintura i la ceràmica fins a la fotografia o l'art d'acció. Els espais que acolliran les obres seran l'Espai Casinet i la Casa de Cultura, i es podran veure fins al darrer dia de la Festa Major, el 2 de juliol. Així ho va explicar la regidora de Cultura, Neus Tallada, qui va dir que "l'exposició posa en valor la cartera d'artistes locals que, a través de les seves obres, donen vida a espais municipals com aquests". La regidora també va parlar de l'exposició virtual "Naturalesa 2.0" , de l'artista masnovina Laura Fontseré, que està realitzant l'acció virtual a través de la xarxa social d'Instagram.

D'altra banda, l'associació Blancdeguix, amb la voluntat d'animar els joves a treballar a partir de les arts visuals en gran format a l'espai públic, va exposar obres a la façana de El Casinet, a la plaça de la Llibertat. Núria Fusellas va parlar de la proposta titulada “Cos a Terra”, com una "reflexió personal en gran format a l'espai públic" i va destacar l'energia dels joves participants (fins a una desena d'artistes del Masnou de 14 a 29 anys) per a la realització d'aquestes obres de grans dimensions.

L'alcalde, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments de la inauguració agraint la participació dels artistes a "l'exposició eclèctica que dona visibilitat a la riquesa artística que hi ha al municipi". Oliveras també va afegir que aquest era ja el primer acte de la Festa Major i va aprofitar per a desitjar a tots els masnovins i masnovines presents que passessin uns bons dies de celebració. L'acte va cloure amb una acció artística per part de Victòria Pujadas, titulada "Rastre de l'acció: Estratègia inversa".