Festa el 10 de juny per inaugurar la nova àrea de jocs infantils i juvenils del parc de Vallmora

Última revisió 03-08-2018 16:50
20/07/2018

El diumenge 10 de juny se celebra una festa popular, a partir de les 18 h, per inaugurar la segona fase de la urbanització del parc de Vallmora. Oberta a tothom, comptarà amb l’espectacle itinerant d’animació infantil El petit Lilo i una xocolatada.

L’espai que ara s’inaugura té una superfície de 5.538 metres quadrats i es destina de forma majoritària a jocs infantils i juvenils. El pressupost d’execució d’aquesta segona fase està dotat amb 474.484 euros. Un cop obert, infants i joves s’ho podran passar d’allò més bé amb elements com una tirolina, tobogans gegants, jocs d’equilibri i d’aigua... Es distribueixen en tres plataformes diferenciades, una per a cada franja d’edat, però connectades entre elles amb jocs de trepar i tobogans.

Més enllà de la zona d’esbarjo, que és la novetat més visible, amb la segona fase de creació del parc també s’ha dut a terme l’enjardinament de talussos i la plantació d’arbrat amb espècies autòctones, adaptades a les condicions de l’indret i d’acord amb el disseny paisatgístic del parc. La intenció és crear-hi ambients diversos i zones d’ombra per a l’estiu.

A la inauguració, hi assistiran l’alcalde, Jaume Oliveras; el tinent d’alcalde de Territori, Ricard Plana, i altres regidors i regidores del consistori. S’hi espera també una àmplia participació de les entitats del municipi. L’Associació Cultural i de Lleure Luz del Alba col·labora en l’organització de la festa.

Amb la inauguració d’aquesta segona fase, es dona compliment a un dels compromisos de l’Equip de Govern recollits al Pla d’actuació municipal 2015-2019. En total, la zona verda del parc de Vallmora ocupa una superfície aproximada de 5,5 hectàrees. El 19 de febrer del 2017 es va inaugurar la primera fase del parc, una àrea de 35.000 metres quadrats i amb 32 metres de desnivell entre el punt més alt i el més baix. Per tal de salvar-lo i aprofitar al màxim l’espai, la urbanització es va dur a terme mitjançant terrasses i una trama de camins accessibles per comunicar-les.

El parc de Vallmora ha estat històricament un dels projectes més esperats i reivindicats en un municipi amb poc terreny lliure. I és que, a més de ser el pulmó verd del Masnou, el parc és també un eix vertebrador que comunica diversos barris de la vila. A banda, a tocar del parc es troba el Complex Esportiu, un equipament que s’ampliarà properament.

Cartell d'inauguració de la 2a fase del parc de Vallmora.
Cartell d'inauguració de la 2a fase del parc de Vallmora.