Formació per als més joves

Última revisió 15-07-2020 13:56
15/07/2020

L’èxit no està renyit amb equivocar-se, i continuar endavant no està renyit amb caure. Aquesta és la premisa del Centre de Noves Oportunitats, que enguany obre un grup al Masnou. El programa té l'objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu joves d'entre 16 i 24 anys que cerquen una segona oportunitat. A més, el Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM) ofereix diverses activitats formatives per al curs vinent.

Nou grup al Masnou del Centre de Noves Oportunitats

El programa de Noves Oportunitats ofereix atenció integral i personalitzada per l’assoliment dels objectius professionals i educatius dels i les joves de 16 a 24 anys inscrits a la Garantia Juvenil i donats d’alta al SOC (amb DNI o NIE). Dins del programa, els i les joves podran definir el seu projecte professional i vital, tot realitzant diferents accions dins de l’itinerari empresa, l’itinerari educatiu o l’itinerari mixt. Les inscripcions per al programa 2020-2021 ja són obertes.  Per poder participar al programa cal realitzar la inscripció a través del formulari d’inscripció.

Vegeu-ne una infografia explicativa de tot el programa i un dossier amb l’oferta formativa d’enguany.

Formació al CFPAM

Dins l’oferta formativa del Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM) s’hi poden trobar diversos cursos que poden ser d’especial interès per al més joves. Aquests són:

  • Curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà (CAM). Cal tenir més de 17 anys o complir-los en el 2020 i no tenir l'ESO o equivalent acadèmic. Aquest curs permet l’accés directe a qualsevol cicle de grau mitjà de formació professional inicial sense haver de fer la prova d’accés a grau mitjà.
  • Graduat en educació secundària per a persones adultes (GES). Cal tenir 18 anys o complir-los en el 2020 Es pot accedir amb 16 anys o complir-los en el 2020 si es compleix algun d'aquests requisits: es té un contracte laboral, s'està en procés d'obtenció d'un permís de treball, s'és esportista d'alt rendiment, s'ha cursat o s'està cursant un PFI, o es participa en el programa "Joves per l'ocupació". Amb la superació d'aquest curs s'obté el títol de l'ESO. 
  • Preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior (PACFGS). Cal tenir més de 18 anys o complir-los en el 2020. 

Per a més informació:

 

 

 

El Centre de Noves Oportunitats per a joves obre un grup al Masnou.
El Centre de Noves Oportunitats per a joves obre un grup al Masnou.