Inaugurada la platja per a gossos

Última revisió 07-09-2018 14:18
31/07/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de la inauguració

Durant el darrer matí de juliol, dilluns 31, va quedar inaugurada la platja per a gossos del Masnou. Aquesta mateixa setmana, el 4 d’agost, es posarà en funcionament el nou ús d'aquesta platja coincidint amb l’entrada en vigor del nou text refós de l’Ordenança de tinença d’animals al municipi. Avui, l’alcaldessa accidental, Noemí Condeminas; el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro, i representants d’ADAM amb gossos de la protectora han inaugurat aquest espai, en període de prova pilot fins al setembre de 2018.

La zona per a gossos va des de Can Teixidor fins a Montgat, té una llargada de 400 metres, i una superfície total d’entre 1.600 i 5.000 m2, depenent de la temporada (vegeu-ne el mapa). Per arribar-hi, es recomana utilitzar l’accés que hi ha a tocar del terme municipal de Montgat, ja que a l’inici del tram per a gossos, a l’altura de Can Teixidor, els darrers temporals s’han endut part de la sorra i el pas és més complicat. Provisionalment s’ha senyalitzat l’espai a l’entrada de Can Teixidor, però, en breu, se senyalitzarà amb els rètols definitius en diversos punts. També s’instal·laran papereres noves en aquesta zona de la platja, per restaurar les que es va emportar el temporal.

Per poder portar el gos deslligat en aquesta zona i a la resta de zones d’esbarjo que hi ha per a aquests animals al municipi, cal estar en possessió del carnet de tinença cívica i responsable, un document que es pot sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Un cop finalitzi la prova pilot, al setembre de 2018, es valorarà la continuïtat d’aquesta platja destinada a l’esbarjo dels gossos en funció de l’ús que se’n faci i de l’estat de neteja de la sorra. A més, en aquest sentit, cal tenir en compte que aquest tram és una platja natural, on la neteja es realitza manualment, ja que no hi poden accedir les màquines.

Normes d’ús i utilització cívica i responsable de l’espai:

 • És obligatori estar en possessió del carnet de tinença cívica i responsable d’animals de companyia perquè el gos pugui anar deslligat.
 • Mantingueu l’espai net i utilitzeu-lo de forma cívica.
 • Recolliu els excrements en bosses tancades per evitar les males olors.
 • Netegeu els orins diluint-los amb aigua.
 • Mantingueu vigilat en tot moment el vostre gos i eviteu les baralles entre gossos.
 • Està prohibit rentar els gossos amb sabó a les dutxes públiques.
 • Per motius de seguretat:
  • Els gossos de races considerades potencialment perilloses han d’anar lligats i amb el morrió posat (article 2, Llei 10/1999).
  • L’aforament màxim és de 35 gossos. No hi accediu si se supera l’aforament màxim.
  • Es pot limitar l’accés a la zona per motius de seguretat.


En cas d’incompliment d’aquestes normes d’ús, les sancions poden anar de 100 fins a 2.000 euros.
En cas d’incidència, truqueu a la Policia Local del Masnou: 93 555 22 44.
Eviteu les hores de màxima insolació (de 12 a 16 h) i intenteu proporcionar ombra i aigua al gos per evitar els cops de calor.
Abans de deixar el gos deslligat, s’ha de vigilar i parlar amb les altres persones del voltant, per evitar conflictes.