Inaugurada l'exposició “Donde habita el olvido”, de Daniel Morata

Última revisió 07-09-2018 14:18
26/09/2017

El divendres 22 de setembre es va inaugurar l’exposició “Donde habita el olvido”, de Daniel Morata, prevista dins de la programació estable d'arts visuals, a l'Espai Casinet, i que es podrà visitar fins al 15 d’octubre. Aquesta mostra, batejada amb el títol d’un poema de Luis Cernuda, qüestiona la naturalesa de la imatge i el que representa, l’espai ocupat per l’oblit, l’absència del record i la memòria perduda. L’autor ha dibuixat de manera molt conceptual un temps i no un lloc, sense tecnicismes ni sofisticacions, per aconseguir, a tall d’exemple, pintar la paraula absent.

L'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada, van encetar l’acte acompanyats de l’artista protagonista, Daniel Morata, i de Jordi Pericot, artista de renom del municipi. Tallada va fer una valoració positiva dels artistes que han passat per l’Espai Casinet i va recordar als assistents que la programació d’aquest any encarava la recta final. Per això animava els artistes presents a presentar projectes per a la convocatòria del 2018. També va fer referència a les millores de l’espai: “Volem millorar els recursos de la sala de mica en mica.”

En la seva presentació, Morata va agrair la presència i la col·laboració de Jordi Pericot, que, al seu torn, va descriure l’obra exposada com una obra madura, capaç d’atreure interès més enllà de les fronteres del Masnou. Pericot va utilitzar el concepte tracisme per resumir la tècnica d’unes peces pictòriques “creades de manera compulsiva per transmetre sobre la tela un sentiment fins a crear superfícies que poden dir moltes coses”.

L’autor, nascut a Barcelona i resident al Masnou, és llicenciat en Belles Arts i ha exposat en sales de Suïssa (Zuric) i d’Alemanya (Berlín, Hamburg o Marburg, entre d’altres), en galeries i museus d’Espanya i Catalunya, i en exposicions individuals i col·lectives, com a la Mostra d’Art Contemporani del MMAC de Mollerussa. Morata també ha estat seleccionat en premis de pintura, com el Premi de Pintura de la Fundació Vilacasas, el Torres García Ciutat de Mataró, l’Honda la Garriga, el Ricard Camí o el Premi de Recerca Pictòrica de Salou.

Inaguració de l'exposició “
Inaguració de l'exposició “