Inaugurada l'exposició "Jordi Alumà i els seus 94 anys: darrera obra"

Última revisió 07-09-2018 14:18
22/01/2018

Dintre de la programació estable d'arts visuals, l'Espai Casinet acull, des del 20 de gener fins a l’11 de febrer, l’exposició “Jordi Alumà i els seus 94 anys: darrera obra”. La inauguració va tenir lloc el dissabte 20 de gener i va comptar amb molta assistència de públic, que va omplir la sala de gom a gom.

La regidora de Cultura, Neus Tallada, va ser l’encarregada d’obrir els parlaments: “Iniciem el 2018 amb un gran artista, per la seva dilatada carrera, reconeguda internacionalment.” La regidora va recordar que al Masnou hi ha una escultura d'aquest artista que identifica el municipi, La Nimfa.

A continuació, el pintor, Jordi Alumà, va adreçar unes paraules a les autoritats presents, entitats, amistats, i veïns i veïnes del Masnou presents a l’acte: “Gràcies alcalde per cedir-me aquest racó per exposar la meva obra. El destí em va portar al Masnou, on he construït la meva llar i el meu estudi. Agraeixo la pau que el municipi m’ha donat i el fet d’haver-me acollit tant bé.”

Finalment, l’alcalde va lliurar un obsequi a Alumà i va tancar l’acte fent un repàs de la biografia de l’artista. Alhora, va fer un especial esment a la família d’Alumà. Va recordar l’etapa com a cartellista del seu pare, Josep Alumà, a qui va redescobrir mentre visitava l'estudi del seu fill. Oliveras també va fer un reconeixement al seu avi, que va construir el primer estel al pintor, element que forma part de la signatura dels quadres de l’autor i que ha protagonitzat anècdotes rellevants per a la carrera de l’artista. Finalment, l'alcalde va recordar la forta vinculació d’Alumà amb el municipi i les entitats locals.

L’autor exposa més de quaranta obres, vint-i-set de les quals són el rostre de dones delicadament treballades amb pastel i plomí, en què les línies geomètriques es modelen per aportar una transcendència atemporal. L’exposició també acull quadres de terrats, principalment de Barcelona; un parell de dibuixos al voltant de la temàtica de l’esport, que l’ha fet internacionalment famós, i natures mortes, entre d’altres.

Jordi Alumà (Barcelona, 1924) és fill i net d'artistes. Els seus dos avis eren, l'un, dibuixant i litògraf, i l'altre, escultor. El seu pare, pintor i cartellista. Això va influir en els estudis de l’artista, i li va permetre conèixer l'ambient dels artistes catalans del moment, encara que aviat va obrir les ales i va voltar per Itàlia, Amsterdam, Tòquio, Nova York, entre d’altres.

A més, Alumà és el creador d’un dels símbols més visibles i emblemàtics del Masnou: la Nimfa. A partir dels versos de Josep Pujadas Truch, va donar forma a la dona del Masnou per celebrar l’entrada a l’any 2000. La seva trajectòria –és dels artistes que més i millor han reflectit l’olimpisme en la seva obra– ha estat mereixedora de continus homenatges.


Per a més informació:
Full informatiu de la sala d’exposicions
Entrevista a El Masnou Viu del gener 2015

Inaguració de l'exposició “
Inaguració de l'exposició “