Inaugurades les exposicions sobre la vida del mestre Lluís Millet i el seu entorn

Última revisió 07-09-2018 14:17
03/04/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de les dues inauguracions

La tarda de divendres, 31 de març, va servir per inaugurar les dues exposicions que volen recrear la vida i el context en què es va formar el mestre Millet. “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels” reuneix, a la Casa de Cultura, documents procedents del Centre de Documentació de l'Orfeó Català i “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou, mostra imatges i objectes del moviment coral i l'ambient en què va créixer el compositor.

La primera exposició en inaugurar-se va ser la de “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels”, a les 19 h. L'alcalde, Jaume Oliveras, va marcar el tret de sortida encoratjant els assistents a descobrir les trajectòries vitals i professionals del Mestre Millet i, també, del seu fill, Lluis M. Millet i Millet. Oliveras també va mostrar el seu orgull per l'àmplia programació ideada amb motiu del 150è aniversari del naixement del mestre Millet i, també, va tenir paraules d'agraïment per a tots els implicats en la seva elaboració.

El cap d'arxius de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Borràs, va ser l'encarregat d'explicar el contingut de la mostra. L'exposició és divideix en sis àmbits diferents, on s'hi poden veure quatre espais dedicats al fundador de l'Orfeó Català, i dos més dedicats al seu fill. La documentació acadèmica, la correspondència, els apunts personals, les partitures autògrafes, les fotografies relacionades amb l'àmbit professional així com d'altres objectes, permeten conèixer millor les trajectòries d'aquests dos mestres i directors. Els arxius que conformen l'exposició són gràcies a la donació que els seus heureus, M. Dolors Millet i Loras i Lluís Millet i Loras – també present a l'acte-, van donar a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Aquesta mostra es podrà veure fins al 21 de maig.

Tot seguit, tothom va desplaçar-se cap al local de l'entitat Gent del Masnou, on va tenir lloc la inauguració de la segona exposició “El Masnou del mestre Millet”, una mostra que, com el seu nom indica, prioritza el contingut masnoví relacionat amb la figura de Millet. Allà, tant el president de l'entitat, Joan Casals, com el vocal de cultura, Joan Muray, van presentar l'exposició recordant que no era la primera que el local acollia en relació a la figura del Mestre, així com citant a la Coral Xabec de l'entitat com a la viva representació del llegat que va deixar l'homenatjat al Masnou. Per la seva part, l'alcalde va voler destacar la precisió cronològica amb que s'havia estructurat la mostra, que estarà disponible fins al 8 de juny.

Aquestes dues exposicions es troben entre els actes més destacats del programa que ha organitzat l'Ajuntament amb la col·laboració d'altres institucions i entitats per commemorar el 15è aniversari del naixement del compositor masnoví. La publicació amb l'explicació detallada de tota la programació es pot trobar als equipaments municipals o bé en format digital.