Jornada amb professionals de l'assessoria per donar a conèixer els avantatges del programa Reempresa

Última revisió 24-07-2018 17:42
21/06/2018

Una desena de professionals han participat aquest dimarts, 19 de juny, en la jornada organitzada per l’Ajuntament del Masnou per donar a conèixer el programa Reempresa. És una eina pensada per donar continuïtat a empreses viables. Es tracta de facilitar que les persones amb ganes d’emprendre puguin fer-se càrrec d’empreses existents quan els propietaris o gestors volen abandonar l’activitat.

La finalitat d’aquesta jornada era donar a conèixer els avantatges de Reempresa a professionals que, per la seva activitat, tenen contacte directe amb empresaris en actiu i amb persones que tenen la intenció de crear un negoci propi. Així, es van convidar professionals de gestories, immobiliàries, entitats bancàries, serveis d’arquitectura i enginyeria, la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme, Promocions Portuàries del Masnou i l’Associació d’Empreses del Port del Masnou. Sílvia Folch, regidora de Promoció Econòmica, i personal tècnic de l’Ajuntament del Masnou van col·laborar en la jornada per donar a conèixer el funcionament i els avantatges d’aquesta iniciativa.

La jornada va tenir lloc al Centre d’Empreses Casa del Marquès del Masnou. L’Ajuntament del Masnou ofereix aquest servei supramunicipal als municipis del Masnou, Alella, Teià i Montgat des de l’any 2014 i ha atès 26 projectes cedents i 49 projectes de reemprenedors. És un programa implantat per la Diputació de Barcelona en 35 Centres Locals de Serveis a les Empreses que cobreixen tots els municipis de la demarcació.

En resum, Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses viables econòmicament i els cerca un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una línia d’actuació renovadora. L’objectiu de Reempresa és evitar el tancament de negocis per mantenir-los en funcionament per salvaguardar els llocs de treball, donant valor a l’esforç desenvolupat en la creació i el creixement de l’empresa.