La Comissió de Civisme se centra en la neteja

Última revisió 04-10-2018 08:22
03/10/2018

Dimecres, 2 d’octubre, a la tarda, va tenir lloc una nova sessió de la Comissió de Civisme, una trobada que va tenir com a tema central la neteja a la via pública. També s’hi van explicar les millores implementades recentment, com la freqüència de les reunions de seguiment amb l’empresa responsable, el reforç de la neteja dels contenidors, l’estudi del tancament de diverses àrees i l’aposta per la recollida comercial. La sessió de treball també va servir per revisar els punts del municipi on hi ha més desbordaments de residus.

La trobada es va dividir en dues parts. La primera va estar centrada a informar i donar resposta sobre alguns temes que havien sorgit de la darrera reunió. L’Equip de Govern va informar sobre la implementació de més mesures per millorar la neteja de la via pública. En aquest sentit, es va explicar que s’ha augmentat la freqüència de les reunions de coordinació entre els responsables de l’empresa de neteja (CLD) i el personal de l’Ajuntament. 

Quant als contenidors, se n'ha reforçat la neteja i, actualment, es netegen dos cops a la setmana per la part exterior, i la neteja interior dels contenidors d’orgànica i rebuig es fa quinzenalment. La resta de contenidors (cartró, vidre i envasos) es netegen interiorment dos cops a l’any. D’altra banda, per disminuir l’impacte visual, s’està estudiant el tancament d’aquelles àrees en què els contenidors són molt a prop de la vorera. S’està valorant el model més idoni, tenint en compte que hi ha àrees en què es disposa de poc espai entre la vorera i el carrer. 

En relació amb la recollida comercial, es va informar que s’ha allargat tres mesos la prova pilot, mentre l’ordenança no entri en vigor. Actualment es recullen uns 800 kg de paper i cartró a la setmana i hi participen un 50% dels comerços que estan a la ruta. Fins ara, la recollida comercial s’havia fet amb personal propi i, a partir de l’1 de novembre, se’n farà càrrec el Consell Comarcal del Maresme. Amb el canvi de gestió, s’ha contractat una empresa especialista en assessorament ambiental que informarà els comerços dels canvis horaris de la recollida i farà el seguiment dels que no s’han adherit encara a aquesta proposta. 

A la segona part de la jornada es va revisar un mapa amb els punts negres d’aquells contenidors de residus que acostumen a desbordar-se. L’empresa encarregada de la neteja fa una recollida de desbordaments cada tarda i acostuma a recollir més d’una tona diària de desbordaments. Els participants a la reunió van aportar noves incidències detectades en el seu veïnat que ajudaran a mantenir actualitzat aquest mapa de punts negres amb l’objectiu d’anar-hi donant resposta. 

Les trobades de la Comissió de Civisme, que des del mes de setembre són de caràcter mensual, tenen per objectiu millorar el municipi. Les sessions són pensades perquè l’Ajuntament informi de temes principalment relacionats amb la via pública, alhora que es demana i es compta amb les aportacions dels representants veïnals que hi assisteixen, dels quals s’espera un retorn constant.

La Comissió de Civisme es va iniciar el setembre del 2017 i està formada per representants de totes les entitats veïnals del Masnou; de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme; persones a títol individual, i membres de l’Equip de Govern de l’Ajuntament. 


 

Moment de la sessió
Moment de la sessió