La Comissió de Civisme tindrà caràcter mensual

Última revisió 10-09-2018 08:05
07/09/2018

Dimecres 5 de setembre va tenir lloc una nova sessió de la Comissió de Civisme, una trobada que es reprèn amb la novetat de la seva periodicitat, que passa a ser mensual. Amb l’objectiu de millorar el municipi, les sessions són pensades perquè l’Ajuntament informi de temes principalment relacionats amb la via pública, alhora que es demana i es compta amb les aportacions dels representants veïnals que hi assisteixen, dels quals s’espera un retorn constant.

L’alcalde, Jaume Oliveras, va iniciar la trobada agraint la participació i fent palesa la voluntat de reprendre les trobades amb major assiduïtat. A continuació, va recordar les campanyes de sensibilització en matèria de civisme que l’Ajuntament ha dut a terme, englobades sota el paraigües “El Masnou és casa teva” i centrades en el respecte a l’espai públic, la recollida selectiva i la tinença responsable d’animals.

A continuació, el regidor de Manteniment, Quim Fàbregas, va explicar les novetats del contracte del servei de recollida de residus i de neteja viària, arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el contenciós presentat per Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Segons va informar Fàbregas a la trobada, actualment s’està negociant amb la nova empresa (FCC), que començarà de nou, les modificacions del contracte per tal de millorar els punts febles detectats fins ara, com la insuficient capacitat dels contenidors de residus o les mancances del sistema de neteja viària i de la platja.

També en el marc de la reunió, la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, va fer un balanç positiu de la prova pilot de recollida de paper-cartró comercial, que va iniciar-se al juliol, primer al barri d’Ocata i després al del Masnou Alt. Actualment, la recollida es fa dos cops a la setmana i hi participen una cinquantena dels comerços que figuren a la ruta. Traduït en xifres, cada dia es recull una mitjana de 263 kg de paper-cartró, una mesura que ha permès reduir els desbordaments d’aquesta fracció de residus, segons va explicar Folch.

Després de les intervencions dels responsables municipals, els assistents a la trobada van exposar les problemàtiques detectades als seus barris. En general, hi va haver força consens en el fet que cal actuar per millorar la imatge dels contenidors per tal que es pugui identificar bé la fracció de residus i es recicli millor.

La Comissió de Civisme es va iniciar al setembre de 2017 com a fòrum de debat i detecció de nous problemes a la via pública del municipi, i està formada per representants de totes les entitats veïnals del Masnou, de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme, persones a títol individual i membres de l’Equip de Govern de l’Ajuntament. 
 

Moment de la reunió
Moment de la reunió