La Creu Roja al Masnou-Alella i Teià celebra els 80 anys

Última revisió 07-09-2018 14:17
29/05/2017

La tarda de divendres, 26 de maig, l'Espai Escènic de Ca n’Humet va acollir l'emotiu acte de celebració del 80è aniversari de la Creu Roja al Masnou, Alella i Teià. La trobada va comptar amb la presència de les persones que han donat forma a la història d’aquesta entitat així com amb el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera, el provincial, Josep Quitet, el de la secció local, Francesc Bonet, i els alcaldes dels tres municipis Andreu Francisco (Alella), Andreu Bosch (Teià) i Jaume Oliveras (el Masnou). També van ser-hi presents d'altres regidors i regidores del consistori masnoví que van voler acompanyar l'entitat durant aquest dia tan especial.

A la celebració també es va poder conèixer l'equip de resposta immediata en emergències de recerca i rastreig amb gossos i és que, durant el transcurs d’aquests vuitanta anys, s’han realitzat projectes de caire molt diferent amb l’únic objectiu de ser cada cop més a prop de les persones, donant resposta a les necessitats que els ciutadans del tres municipis han tingut durant aquests anys i tenen en l’actualitat. Els projectes destacats durant aquests vuitanta anys són els d’assistència sanitària a ferits de guerra, l’assistència sanitària en carretera, el transport sanitari, la Creu Roja del Mar, la Creu Roja Joventut (amb projectes centrats en la sensibilització d’infants i adolescents i el suport a infància en risc d’exclusió social), els projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, i l’atenció a la gent gran.

En aquests moments, l’organització de voluntariat per antonomàsia disposa d’un equip que supera les 150 persones voluntàries i és a punt d’assolir els 1.500 socis. A més, tres persones a l’equip tècnic s’encarreguen de les tasques organitzatives i administratives. Totes elles fan possible la tasca de la Creu Roja al Masnou, Alella i Teià.

Una mica d'història

La Creu Roja neix al Masnou l’any 1937, fruit de la necessitat de socórrer la població d’aquest municipi i els municipis propers durant la Guerra Civil. Inicialment, s’ubica a la torre Mumbrú, a l’inici del carrer d’Amadeu I, com a dispensari per donar assistència sanitària als ferits de guerra. Transcorreguts uns anys, l’equipament es trasllada a la plaça de la Llibertat, llavors anomenada plaça de Calvo Sotelo. L’any 1960 s’inicia una nova etapa a l’Assemblea de Creu Roja al Masnou-Alella-Teià. Des de llavors i fins al 1988, la Creu Roja té una presència molt destacada al municipi, ja que, durant aquests anys, el servei d’assistència sanitària en carretera i el dispositiu de salvament i socorrisme a les platges del municipi estan únicament coberts per l’entitat. L’any 1988, l’entitat s’estableix a la seu actual, situada a la carretera Nacional-II km 636, on, avui dia, continuen vetllant per la ciutadania dels municipis del Masnou, Alella i Teià.