La cultura, protagonista aquest cap de setmana amb el Festival de Música, teatre i altres actes

Última revisió 24-07-2018 17:42
22/05/2018

El públic masnoví podia escollir entre diversos reclams de l'àmplia i variada oferta cultural del cap de setmana. I hi va respondre, ja que, en general, l'assistència als actes va ser més que satisfactòria.

'We Love Musicals'
Vegeu-ne l'àlbum d'imatges.

Un dels exemples ha estat l'espectacle We Love Musicals, que va tenir lloc aquest dissabte dins la programació del IV Festival de Música del Masnou. El públic, que gairebé va omplir l'Espai Escènic de Ca n'Humet, va participar en un espectacle amb més de 80 cantaires de tres cors: Scandicus, Loiola's Sound i Ramones Ghospel Choir. Acompanyats d'una banda de músics i un grup teatral, van oferir un repertori amb peces dels musicals més populars. La propera cita que ofereix el IV Festival de Música del Masnou serà la Gala lírica, aquest dissabte, 26 de maig, i de nou a l'Espai Escènic.


'La nena dels pardals'
Vegeu-ne aquí l'àlbum d'imatges.

Aquest mateix equipament tornava a registrar una excel·lent entrada diumenge al matí. Aquest cop, però, amb un espectacle familiar: La nena dels pardals, de la companyia Teatre al Detall i amb la música de La Tresca i la Verdesca. L'obra és un cant a la vida i la llibertat. Una nena lluita per salvar els pardals que volien exterminar i, de retruc, el seu poble.


Concerts de l'EMUMM
Vegeu-ne l'àlbum de fotos.

L'Escola Municipal de Música del Masnou (EMMUM) va tancar la temporada de concerts d'aquest curs amb dues propostes el dissabte al matí, també a l'Espai Escènic Ca n'Humet.

El primer plat va ser El viatge del saltamartí. Amb aquest conte com a fil conductor, els infants de sensibilització i iniciació van mostrar un repertori de cançons, poemes, endevinalles, jocs musicals, danses i efectes amb els instruments. Després, ja passat el migdia, va arribar el torn del concert desMuntant Peer Gynt, a càrrec de l'alumnat de diverses disciplines l'EMUMM: cors, orquestra, combo, ensemble, banda, orquestra de guitarra i combo d'adults. Van fer gaudir el públic amb creacions, arranjaments i ponts amb altres estils musicals.

Ruta arquitecte Bassegoda
El Museu Municipal de Nàutica del Masnou també va oferir activitats especials, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig. Després de la presentació de l'audioguia Visitmuseum, divendres passat, va organitzar diumenge al matí la segona edició d'enguany de la ruta guiada “El modernista desconegut: l'arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó”. Un total de 17 persones van recórrer els carrers del Masnou per conèixer les obres que hi va deixar com a llegat. El Museu organitza dues noves edicions d'aquesta ruta el 2018, a l'octubre i al desembre.

L'alcalde, Jaume Oliveras, i diversos regidors i regidores van acudir a bona part d'aquests esdeveniments. A banda d'aquests actes, diverses entitats de la vila van celebrar també activitats durant el cap de setmana, com la 30a Trobada Country organitzada per Country Ocata.