La interpretació de ‘Ragazzo', mereixedora d'una ovació del públic

Última revisió 07-09-2018 14:18
12/03/2018

Àlbum de fotografies de l'acte

Dissabte, 10 de març, a les 20 h, va tenir lloc, a l’Espai Escènic Ca n'Humet, la representació de l’obra de teatre Ragazzo, interpretada per l’actor Oriol Pla, i creada i dirigida per Lali Álvarez. Un cop finalitzat l’espectacle, el públic va dedicar una ovació a l’actor, premi Gaudi 2018, i la directora, que van mantenir un col·loqui amb el públic sobre la relació entre la història i el fet teatral, i la construcció de l’obra des de la versió oficial fins al retrobament amb la mare del jove assassinat.

Ragazzo pretén no oblidar un fet històric i fa reviure a l’espectador uns dies de denúncia i dissidència que van acabar amb la mort injusta d’un jove italià. Es tracta de l’Europa del 2001. La ciutat d'en Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la II Guerra Mundial, on no es permet l'entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders del G8 estan celebrant la reunió.

En Ragazzo viu l'estiu de la ciutat: fa poc ha ocupat amb uns amics un espai que han condicionat com a habitatge, està de vacances, escolta música, llegeix, cuina, s'enamora... i participa en el Fòrum Social Mundial, on més de 500.000 persones discuteixen com seria un altre món possible, que s'imaginen com a alternativa a la globalització.

Ragazzo
Ragazzo