La Policia Local celebra la seva diada

Última revisió 09-10-2018 08:29
08/10/2018

La celebració dels Àngels Custodis, festa patronal de la Policia Local, va servir per reafirmar la vocació de servei públic i de col·laboració amb la ciutadania del Masnou d’aquest cos. La commemoració va tenir lloc el 5 d’octubre, a la sala polivalent de Ca n’Humet, i va comptar amb la presència de membres del consistori, del cos policial local i dels Mossos d’Esquadra, i familiars dels agents. L’agent de la Policia Local del Masnou, Carlos González, va ser l’encarregat de conduir l’acte, que va excusar l’absència de l’inspector en cap, Jesús Iglesias, per motius de salut. El seu lloc el va ocupar els sotsinspector, Enric Olmo.

Reconèixer la tasca duta a terme per aquest cos, fer balanç i posar en relleu les fites assolides van ser els temes tractats per la primera tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch. Durant el seu discurs va explicar que “hem tingut al davant molts reptes i, gràcies al vostre compromís amb l'organització, amb l’Ajuntament i amb el nostre municipi, hem pogut impulsar el model de policia comunitària, amb la clara intenció d’afavorir l’apropament entre la nostra policia i la ciutadania”. En aquest sentit, “la millora de la se-guretat és un dels objectius que aquest model de policia té com a missió i el contacte amb entitats, comerç, comunitat educativa és habitual”, va dir Folch, fent referència al fet que la seguretat està directament relacionada amb el benestar social i la qualitat de vida de la ciutadania. 

El discurs també va versar sobre la millora de la convivència i el civisme, i l’edil va parlar de les campanyes impulsades per vetllar pel compliment de les ordenances municipals, així com el control de la disciplina viària per corregir situacions que provoquen sensacions d’incivisme al municipi. 

La tinenta d’alcalde va acabar la seva intervenció adreçant unes paraules als agents de la Policia Local, “a qui dipositem la nostra confiança perquè garanteixin la nostra seguretat, i que encareu el dia a dia amb valors com la solidaritat, la tolerància, la voluntat de servei i la temprança”. En nom de tot el consistori, va agrair el compromís i la implicació del cos “per col·laborar a fer de la nostra vila un lloc més segur, cívic i digne”. 

A continuació es van lliurar les felicitacions i els reconeixements als membres de la plantilla pels serveis meritoris, així com els agraïments a la ciutadania per la seva col·laboració amb la Policia Local. A més, l’equip de tir del cos (format per un caporal i dos agents) va exposar la nova equipació i un recull de documents gràfics per celebrar, també, els vint anys des de la seva formació. Des d'aleshores han assistit a 154 competicions i han obtingut 104 pòdiums.

L'alcalde, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments coincidint amb la tinenta d’alcalde a reconèixer l’aposta d’aquests anys per millorar la Policia Local, tant pel que fa a serveis com a infraestructures. “La seguretat és un dret i ha de ser un servei públic per poder construir una societat del benestar”, va dir. L’alcalde va assegurar que la modernització del cos i l’adequació de l’equipament i les seves instal·lacions havien obtingut com a resultat “una organització més eficient i una millora en la prestació del servei”. 

El batlle també va felicitar-los per la seva tasca: “Sou els nostres ulls i les nostres oïdes al municipi, i tenim un Masnou més segur gràcies vosaltres.” També va afegir que “amb la vostra feina garantiu la màxima convivència possible”, en referència a situacions com les derivades de l’acolliment temporal de 92 menors estrangers no acompanyats al municipi, “així com la pluralitat a l’espai públic”.

Just el dia abans, alcalde i la tinenta d’alcalde havien assistir al Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme amb responsables del Departament d'Interior de la Generalitat per tractar temes de seguretat a la comarca.
 

Fotografia del cos de la Policia Local amb els representants de l'Equip de Govern
Fotografia del cos de la Policia Local amb els representants de l'Equip de Govern