La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, visita el Masnou per assistir al concert de l'Orfeó Català

Última revisió 07-09-2018 14:17
24/04/2017

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte

El concert de l'Orfeó Català, el 22 d'abril a l'església de Sant Pere, va ser una de les cites més destacades del programa d'actes que l'Ajuntament i la comissió ciutadana creada especialment per a l'efemèride han preparat per commemorar el 150è aniversari del naixement del músic masnoví Lluís Millet i Pagès al llarg d'aquest 2017. Per aquest motiu, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va visitar el Masnou i va assistir al concert.

La rebuda institucional de la presidenta del Parlament al municipi va ser a les 18 h, a la sala de plens, on va saludar als regidors i regidores del consistori i va signar el llibre d'honor. Forcadell va mostrar la seva satisfacció per la celebració d'aquesta efemèride i es va referir al mestre Millet com una “figura universal i cabdal en la història de la música i la cultura catalana”. També, va agrair l'esforç per la recuperació de la memòria històrica que s'havia fet des de l'Ajuntament i va parlar sobre la importància de recordar la història per a poder millorar el futur. Per la seva part, l'alcalde, Jaume Oliveras, va agrair la presència de la presidenta i va mostrar-li el suport a la seva tasca. El dimecres anterior, 19 d'abril, Oliveras s'havia desplaçat a Barcelona per assistir a l'acte de suport a la presidenta davant les dues querelles que afronta per haver permès votacions relacionades amb l'impuls del procés sobiranista.

Abans de finalitzar la rebuda institucional a la sala de plens, la presidenta va intercanviar uns obsequis amb l'alcalde, on hi va destacar una bandera de Catalunya. Forcadell va explicar que es tractava d'una edició limitada i numerada i que “al Parlament, tenim la número 0, el president de la Generalitat, té la número 1, l'Ajuntament de Barcelona, la número 2 i, a partir d'aquí, hem començat a lliurar-les als ajuntaments catalans”. Al Masnou li va correspondre la número 21. L'alcalde, va regalar a la presidenta el recentment publicat llibre d´Història contemporània del Masnou, entre d'altres obsequis relacionats amb el municipi.

Abans d'anar cap al concert, la presidenta acompanyada dels edils del Masnou, de familiars del mestre Millet i dels membres de la comissió de l'any Millet i del consell de patrimoni cultural, va visitar les dues exposicions que volen recrear la vida i el context en què es va formar el mestre Millet: “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels” a la Casa de Cultura, i “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou.

Un cop a l'església de Sant Pere, plena de gom a gom, abans d'iniciar el concert, Forcadell i Oliveras van donar la benvinguda al públic assistent, recordant la figura universal del mestre Millet i, també, desitjant una bona diada de Sant Jordi a tothom, “una tradició que ens identifica i ens singularitza arreu del món”, va dir la presidenta del Parlament. Sota la direcció de Pablo Larraz, durant el concert es van poder escoltar peces de Lluís Millet, Lluís M. Millet, Josep Vila i Casañas, Pau Casals, Mozart i Eduard Toldrà. L'acte va cloure amb el Cant de la Senyera, una peça creada per l'homenatjat Lluís Millet i Pagès.

Els actes amb motiu de l'Any Millet al Masnou no s'aturaran fins a final d'any i la conferència “Lluís Millet, impulsor del moviment coral com a factor de cohesió social”, el 5 de maig; el III Festival de Música del Masnou, el dies 6 i 12 de maig; o la cantada infantil de les escoles del Masnou, el 27 de maig, també són alguns dels atractius de l'ampli programa que podeu veure detalladament si cliqueu aquí.