L'Ajuntament del Masnou commemora el dia contra la LGTBIfòbia

Última revisió 24-07-2018 17:42
17/05/2018

El 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (LGTBIfòbia) i, durant el dia d'avui, l'Ajuntament mostrarà, una vegada més, el seu compromís pel respecte a la diversitat sexual fent visible la bandera multicolor del col·lectiu tant a l'edifici consistorial com en d'altres equipaments municipals. L’entitat Som Masnou, constituïda recentment com a primera associació de lluita pel drets LGTBI al poble, serà, de 10 a 19 h, a la plaça de Marcel·lina de Monteys amb un punt informatiu per donar a conèixer la seva tasca.

El Ple de l’Ajuntament del Masnou, en la sessió ordinària del 19 d’abril, va aprovar, per majoria absoluta, 17 vots a favor (ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C’s, ICV-EUiA-E i PSC), 2 vots en contra (CUP-PA) i 1 vot d’abstenció (PP), la moció presentada pels grups municipals d'ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C's, ICV-EUiA-E i PSC, en nom de l'entitat Som Masnou, a favor de declarar el municipi del Masnou ciutat gay-friendly. Les ciutats gay-friendly són ciutats on es dona un tracte respectuós al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), en forma d’empara legal, acceptació social, oportunitats econòmiques i d’oci.

Sensibilitzar la ciutadania en el respecte a la diversitat sexual i contra els comportaments que atempten contra aquestes llibertats és un dels objectius d’aquesta moció, que també en recull d’altres, com la pintada de diversos passos de vianants amb els colors LGTBI. El pas de vianants que hi ha al carrer de Navarra a l'altura del carrer de Pompeu Fabra va ser el primer del municipi a canviar el color blanc i negre pels sis colors de la bandera de l'arc de Sant Martí, el mes de març passat. L'han seguit, aquest mes de maig, els quatre que es troben a l'encreuament dels carrers de Navarra amb Romà Fabra. Aquesta iniciativa de l'Ajuntament té per objectiu donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), i en contra de qualsevol discriminació. Se suma a altres accions específiques recentment endegades per donar suport a la realitat de les persones LGTBI, com l'obertura del Punt d'Informació a la Diversitat Sexual (PIDS).

A més, a la Festa Major d’enguany s’ha programat l’activitat Donar veu, una performance a l’espai públic emmarcada dins la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, també conegut com a Dia de l'Orgull Gai, que se celebra el 28 de juny.