L'Ajuntament presentarà al·legacions a la construcció d'un nou dic projectat pel Govern de l'Estat

Última revisió 24-07-2018 17:42
28/05/2018

L’Ajuntament del Masnou presentarà al·legacions al projecte de construcció d’un nou dic de recolzament a l’extrem sud de la platja d’Ocata. El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient planteja construir-lo de forma adjacent a l’actual dic de recer del port. La nova construcció s’introduiria al mar en perpendicular a la línia de la costa.

El consistori hi té objeccions per diversos motius. En primer lloc, pels efectes negatius que pot tenir aquest element en l’ecosistema, especialment al fons marí. A més, es tem que el nou dic pugui acabar sent contraproduent pel que fa a la regeneració natural de les platges. Podria provocar que augmenti l’acumulació de sorra a la zona on ja n’hi ha més (extrem sud de la platja d’Ocata) i que, per contra, se'n redueixi l’aportació natural on és més escassa, a la platja del Masnou, al sud del port.

Tram de la platja d'Ocata malmès pels temporals d'hivern al 2018.En qualsevol  cas, s’ha programat una reunió entre representants de l’Ajuntament i de la Demarcació de Costes a Catalunya, òrgan que depèn del Ministeri. Serà el 4 de juny, a Barcelona, i servirà per exposar les reserves del municipi envers el projecte i conèixer-lo a fons.

Regeneració de platges
De forma independent al projecte del nou dic, el Ministeri preveu iniciar el 7 de juny els treballs per regenerar les platges malmeses pels temporals de l'hivern passat. L’actuació que es fa al Masnou és part d’una operació del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient que inclou altres municipis del Maresme.

Els dos trams de les platges masnovines que rebran aportacions de sorra són:

• Tram 1: Uns 200 metres lineals de la platja del Masnou, entre la Masia (Can Teixidor) i el carrer de Joan Carles I.
• Tram 2: Uns 700 metres lineals de la platja d’Ocata, entre el carrer del Brasil i la riera de Teià.

El Ministeri calcula una aportació de 18.750 metres cúbics de sorra, sumant els dos trams esmentats. Aquesta arena, així com la que s’abocarà en platges d’altres municipis, s’extraurà dragant-la de les bocanes dels ports del Masnou, Premià de Mar i Port Balís. També d’una zona situada davant el dic de recer i la bocana del port d’Arenys de Mar.

Alhora, es repararan i es perllongaran tres rampes d’accés a la zona nord de la platja d’Ocata. Dues estan situades davant el carrer del Brasil. La tercera, davant la gasolinera més propera al límit amb Premià de Mar.