L'Arxiu Municipal mostra els seus tresors

Última revisió 24-07-2018 17:42
07/06/2018

Vegeu-ne l'àlbum d'imatges.

L’Arxiu Municipal del Masnou ha organitzat aquest migdia una visita guiada per explicar com funciona aquest equipament, quins documents i altres elements tresoreja, el servei que presta a totes les persones que vulguin fer-hi consultes…

La visita, duta a terme per Cristina Espuga, directora de l’Arxiu, i Carles Pino, arxiver municipal, s’ha organitzat amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra el 9 de juny. Han aprofitat aquesta iniciativa cinc persones, que han pogut fer tota mena de preguntes per resoldre la seva curiositat i conèixer tots els detalls de l’equipament i dels serveis que presta.

A l’Arxiu Municipal del Masnou s’hi pot consultar material molt divers: fotografies i pel·lícules antigues, documentació oficial, plànols del passat… Si bé aquest contingut ja es pot considerar un tresor que permet construir la memòria col·lectiva del Masnou, cal afegir la funció de l’Arxiu com a equipament que conserva, gestiona i proveeix tota mena de documentació oficial i administrativa, i que garanteix, per tant, el dret d’accés a la informació i la transparència.

Però un arxiu no viu només del passat. Es nodreix també del present i de tot allò que pugui aportar la ciutadania. Per exemple, l’equip de l’Arxiu Municipal fa una crida a tots els masnovins i masnovines que puguin lliurar fotografies i vídeos de l’1 d’octubre passat per tal d’organitzar una exposició la propera tardor. També sol·licita fotografies de dones treballadores del sector tèxtil, de totes les èpoques.

Es poden consultar els horaris d’obertura i atenció al públic de l'Arxiu i més informació a:

Arxiu Municipal del Masnou.