L'Equip de Govern no aplicarà l'augment de la tarifa de l'aigua

Última revisió 07-09-2018 14:18
27/02/2018

L’Equip de Govern de l’Ajuntament del Masnou ha decidit no aplicar als abonats del municipi l'augment del preu de la tarifa de l'aigua que va aprovar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). La mesura encaria gairebé un 12% el rebut dels consumidors.

A final de l’any passat, el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar l'increment d’un 11,88% en la tarifa de l’aigua en alta, un percentatge que s'aplicaria a l'aigua que reben els ajuntaments i les entitats subministradores d' Aigües del Ter-Llobregat (ATLL), entre els quals es troba el Masnou. Les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Associació Catalana de Municipis (ACM), i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consorci Besòs-Tordera van demanar la suspensió d’aquest acord pel greu perjudici econòmic que representaria en les tarifes de consum i el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que declarava nul el procediment d'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

Feta pública aquesta sentència, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat que convocarà els propers dies un Consell de Xarxa d’Aigües Ter-Llobregat extraordinari per analitzar les vies possibles per suspendre la pujada de la tarifa d’Aigües Ter-Llobregat prevista per al 2018 en aplicació del Plec de clàusules del contracte de concessió.