Les AMPA tanquen el cicle de conferències sobre Dificultats Específiques d'Aprenentatge

Última revisió 24-07-2018 17:42
04/06/2018

“Tractament psicopedagògic de les dificultats específiques d’aprenentatge (DEA)” ha estat el tema de la darrera conferència que les AMPA de les vuit escoles del Masnou han organitzat entre maig i juny.

Una trentena de persones, pares i mares d’alumnes, van acudir a aquesta darrera xerrada, que va tenir lloc dissabte, 2 de juny, a Els Vienesos. Va ser a càrrec d’Eugènia Rigau i Katy García, directores del Centre Professional de Neuropsicologia Infantil del Maresme (CENIM) i coautores, amb d'altres experts, del llibre El niño incomprendido.  

Lali Latorre, presidenta de l’AMPA de l’Escola Sagrada Família, valora com a molt positiva aquesta darrera conferència i les dues que l’han precedida, totes sobre les DEA: “Si volem una escola inclusiva, és important entendre les DEA, treure’ls ferro, normalitzar-les i saber identificar bé les capacitats de cada alumne”. El ventall de les causes de les dificultats d’aprenentatge és molt ampli i, per aquest motiu, expliquen des de les AMPA, és important donar-les a conèixer, per treure angoixes a les famílies i normalitzar-les entre la resta de la comunitat educativa i la societat en general.

Des de les AMPA ja assenyalen que l’experiència d’aquestes conferències ha estat tan positiva que valoren organitzar-ne més de cara al curs vinent.