Les Jornades d'Ocupació connecten empreses amb candidats

Última revisió 12-11-2018 09:05
09/11/2018

Divendres, 9 de novembre, al migdia, a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre, ha tingut lloc la cloenda de la quarta edició de les Jornades d’Ocupació d’Alella, Teià i el Masnou. Tal com han dit la regidora de Promoció Econòmica del Masnou, Sílvia Folch, i la d’Ocupació d’Alella, Laura Ribalaiga, aquesta edició ha suposat un salt qualitatiu de les jornades que, fins ara, s’havien centrat únicament en la formació dels candidats. Enguany, s’ha ofert suport als empresaris del territori i una sessió d’speed networking ha aconseguit reunir candidats amb empresaris. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, també present a la cloenda, ha remarcat l’esforç de tots tres ajuntaments per a la consecució d’aquestes jornades. Sobre el municipi, Oliveras ha explicat el revifament de l’activitat comercial que es preveu després de conèixer les dades del Pla estratègic de comerç, presentat la tarda anterior, al mateix edifici.

La programació de les jornades ha combinat xerrades d’experts en selecció de personal i networking, tallers de preparació de l’speed networking adreçats a persones candidates i responsables de selecció, i xerrades per incidir en la motivació com a element clau en el procés de recerca de feina. En total, han comptat amb una vuitantena de participants i s’han celebrat durant els dies 7, 8 i 9 de novembre amb diverses activitats a les poblacions que en formen part.

Les edicions anteriors d’aquestes jornades han tractat aspectes clau per a l’ocupació, com les característiques del mercat de treball, l’autoconeixement, eines per a la recerca de feina o l’autoocupació com a alternativa.


Què és l’speed networking?

Una sessió d’speed networking consisteix en una sèrie d’entrevistes ràpides (de 3 minuts) en què les persones candidates han de presentar el seu perfil professional a cada una de les empreses assistents. Aquestes reben, durant una sessió prèvia, un entrenament sobre com utilitzar aquesta tècnica d’entrevista.

Les activitats de networking poden ser un espai profitós tant per a les persones candidates com per a les empreses del territori. A les jornades, hi han estat convidats experts en els àmbits dels recursos humans, el networking, el coaching i el lideratge per facilitar als participants espais i recursos que suposin una oportunitat de millora professional.