L'exposició “Jordi Alumà i els seus 94 anys: darrera obra” s'inaugura aquest dissabte a l'Espai Casinet

Última revisió 07-09-2018 14:18
16/01/2018

Dintre de la programació estable d'arts visuals, l'Espai Casinet acollirà, des del 20 de gener fins a l’11 de febrer, l’exposició “Jordi Alumà i els seus 94 anys: darrera obra”. La inauguració serà el dissabte 20 a les 12 h.

L’autor hi exposarà més de quaranta obres, vint-i-set de les quals són el rostre de dones delicadament treballades amb pastel i plomí, en què les línies geomètriques es modelen per aportar una transcendència atemporal. L’exposició també acollirà quadres de terrats, principalment de Barcelona; un parell de dibuixos al voltant de la temàtica de l’esport, que l’ha fet internacionalment famós, i natures mortes, entre d’altres.

Jordi Alumà (Barcelona, 1924) és fill i net d'artistes. Els seus dos avis eren, l'un, dibuixant i litògraf, i l'altre, escultor. El seu pare, pintor i cartellista. Això va influir en els estudis de l’artista, i li va permetre conèixer l'ambient dels artistes catalans del moment, encara que aviat va obrir les ales i va voltar per Itàlia, Amsterdam, Tòquio, Nova York, entre d’altres. A més, Alumà és el creador d’un dels símbols més visibles i emblemàtics del Masnou: la Nimfa. A partir dels versos de Josep Pujadas Truch, va donar forma a la dona del Masnou per celebrar l’entrada a l’any 2000. La seva trajectòria –és dels artistes que més i millor ha reflectit l’olimpisme en la seva obra– ha estat mereixedora de continus homenatges.

Per a més informació:

Full informatiu de la sala d’exposicions
Entrevista a El Masnou Viu gener 2015

Obra del pintor Jordi Alumà
Obra del pintor Jordi Alumà