Lluís Ribas inaugura una retrospectiva de la seva obra

Última revisió 02-10-2018 09:05
01/10/2018

El pintor masnoví Lluís Ribas va celebrar, el 28 de setembre al vespre, els quaranta anys de la seva primera exposició individual i ho va fer de la millor manera possible: al seu poble natal, el Masnou, inaugurant una exposició al Casinet i envoltat de familiars, amics i representants del consistori del Masnou. La mostra es podrà veure fins al 21 d’octubre.

La regidora de Cultura, Neus Tallada, va obrir l’acte explicant que es tractava d’una retrospectiva de la carrera de l’artista que es dividia en dos espais. A la Casa de Cultura, s’hi troba l’etapa més inicial, en què destaquen els retrats de la societat marroquina, i, a l’Espai Casinet, la més actual, amb obres que tenen la figura de la dona com a element principal. La regidora també va recordar que aquesta exposició tancava la temporada del Cicle d’Arts Visuals, que havia obert una exposició de Jordi Alumà, que casualment, per amistat amb Ribas, també va assistir a l'acte.

Alumà va referir-se a Ribas com un artista que “no malgasta la seva pinzellada, que porta el seu art a la sensibilitat”. Ribas, emocionat, va dir que estava “orgullós de ser d’un poble on hi ha grans pintors i bons artistes, com Jordi Alumà”. 

Ribas, pintor d’obres majoritàriament de gran format i hiperrealistes, que actualment resideix a Sant Cugat del Vallès, va parlar dels bons records que tenia al poble on havia nascut i on havia viscut anys importants de la seva vida per expressar com d'especial era per a ell aquesta exposició entre totes les que havia realitzat durant els seus quaranta anys de trajectòria professional. També va tenir paraules d’agraïment per al públic que el va acompanyar a l’acte: “Per a mi és realment important la vostra companyia en aquest moment”. 

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments recordant les diferents etapes d’aquest pintor, que ha produït “una obra extensíssima i variada” i ara ha estat condensada en dues sales d’exposició del Masnou. Oliveras va dir que era un honor per al municipi tenir un pintor com ell, va agrair a Ribas la seva presència, i va desitjar als assistents que gaudissin de l’exposició.

Fins al 31 d’octubre es poden presentar propostes per a la programació del 2019

Aquest any, el Cicle d’Arts Visuals ha comptat amb cinc exposicions individuals. També n'ha acollit dues de col·lectives, ja realitzades, i dues més que tindran lloc abans no acabi l’any: la de les Jornades de Fotografia i la d’art contemporani Llucifest

La programació surt d’una convocatòria oberta als artistes del Masnou, que faciliten els projectes a l’Ajuntamenti donen així contingut a la mostra. La convocatòria de l’any vinent encara és oberta i fins al 31 d’octubre s’hi poden presentar propostes.