Mig centenar de persones fan una passejada nòrdica a la platja d'Ocata

Última revisió 24-07-2018 17:42
04/06/2018

La primera passejada nòrdica que organitza l’Ajuntament del Masnou ha estat tot un èxit, ja que hi van participar més persones de les que s’havien previst. Va ser un dels actes que van tenir lloc al Masnou el cap de setmana.

En general, va haver-hi bona afluència de públic en molts dels esdeveniments. L’alcalde, Jaume Oliveras, i altres regidors i regidores van assistir a bona part de les activitats. La pluja va obligar a suspendre actes litúrgics vinculats a la tradicional catifa de flors del carrer de Sant Rafael.

Passejada nòrdica

- Vegeu-ne l'àlbum d'imatges.

Un total de 48 persones van participar en la primera passejada nòrdica que organitza l’Ajuntament del Masnou. D’aquestes, 40 eren dones, 4 nenes i 4 homes. La caminada va tenir lloc dissabte, enmig d'un ambient molt festiu i sense cap incidència.

El grup va recórrer uns 6 km: va sortir des del port esportiu per recórrer els 3 km de la platja d’Ocata en direcció a Premià i tornar desfent el camí. Abans de començar el passeig, a les 19 h, Olga Ruiz i Lydia Rebled, del Club Excursionista Teià, van explicar en què consisteix una caminada nòrdica, com s’han d’utilitzar els bastons i com de beneficiosa és aquesta tècnica per exercitar i activar tota la musculatura del cos.

Una de les raons que podrien explicar per què la proporció de dones era tan elevada és el fet que la passejada nòrdica era organitzada per la Regidoria d’Igualtat, coincidint amb el 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. Neus Tallada, regidora de l’àrea, va ser present al principi de l’activitat per donar suport a aquesta iniciativa. La Diputació de Barcelona va col·laborar-hi cedint 30 parelles de bastons. Bona part de les persones que s’hi van apuntar van dur, per tant, els seus pals.

Festival DISMA

- Vegeu-ne l'àlbum d'imatges.

L’Associació Prodisminuïts Psíquics del Masnou (DISMA) va celebrar, dissabte a la tarda i diumenge al matí, el seu 39è Festival Solidari. S’hi van succeir actuacions d’escoles i entitats de la vila que van omplir d’energia el pati del Casino per animar tothom a col·laborar-hi. Entremig, el sopar i ball solidari de l’entitat van aplegar, dissabte a la nit, unes 200 persones amb ganes de passar-ho bé i aportar el seu gra de sorra a la tasca de l’entitat.

Catifa de flors
El carrer de Sant Rafael va quedar engalanat, un any més, amb la catifa de flors que tradicionalment dissenya i elabora el veïnat d’aquesta cèntrica via amb motiu del Corpus Christi. Van comptar amb la col·laboració d’alumnes de centres educatius del Masnou i de moltes altres persones. Durant bona part del dia es va poder admirar aquesta obra d’art efímera, però la pluja que va caure a la tarda va obligar a cancel·lar els actes litúrgics que s’havien de fer en aquest carrer després de la missa de diumenge a l’església de Sant Pere.


Concert en benefici d’Aldees Infantils SOS
Va tenir també una bona acollida el concert solidari en benefici d’Aldees Infantils SOS de Catalunya, organitzat dissabte a la nit per l’Associació UNESCO El Masnou a la parròquia de Sant Pere. Les persones que van assistir-hi van sortir-ne entusiasmades per la gran interpretació d’obres diverses executada per infants i joves del Grup Cello.Cat i Young Suzuki Violin Group.


Festa del Medi Ambient
Divendres a la tarda va tenir lloc la 5a Festa del Medi Ambient, organitzada per l’Associació Luz del Alba, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i el Consorci per al Tractament de Residus del Maresme. Els nens i nenes que es van acostar a les pistes de Pau Casals van aprendre jugant a la ludoteca del reciclatge.

Altres actes
Aquest cap de setmana va haver-hi temps també per a l’aniversari del Casal d’Avis Ocata, el concert de fi de curs de l’Escola de Música Emma Calvo, el festival per tancar el curs de l’Escola Cadença o les partides de bitlles catalanes del carrer de Sant Rafael, entre d'altres esdeveniments.