Reparacions a la via pública i al passeig Marítim

Última revisió 13-03-2020 10:05
12/03/2020

Entre les actuacions de manteniment de la via pública que s’han dut o s’estan duent a terme darrerament al municipi destaquen les relatives a les reparacions de voreres, del clavegueram i dels tancaments de fusta dels contenidors. També n’hi ha hagut de relacionades amb els danys ocasionats pel temporal Glòria.

Han estat diverses les voreres reparades en diferents carrers de la zona del Masnou Alt. D’una banda, al carrer de la Pollacra Goleta Constança, entre els d'Almeria i del Berguedà, s’han reparat prop de 180 m2 de vorera. Aquestes obres han inclòs la tala de sis arbres de l’espècie Styphnolobium japonicum (Sophora japonica), que havien provocat que la vorera estigués molt deteriorada i malmesa a causa de l'envelliment i l'aixecament de les arrels superficials de l’arbrat. En aquesta ocasió, se’n va descartar el trasplantament, a causa de l’elevat cost econòmic que comportaria sumat al risc de la no supervivència de les espècies.

Una altra actuació per reparar les voreres ha estat la del carrer del Dr. Olivé Gumà, entre els de Gaietà de Planella i l’avinguda de Joan XXIII. Aquesta actuació, de també prop de 180 m2 de vorera, ha inclòs la tala de cinc arbres –per idèntics motius que en el cas anterior– i la retirada de cinc soques.

La tercera actuació relacionada amb les voreres ha arranjat uns 100 m2 del carrer del Berguedà, entre els de Pollacra Goleta Constança i la Selva.

Totes aquestes obres es van acabar la segona quinzena de febrer i el cost total ha estat de prop de 44.000 euros (IVA inclòs).

Una altra actuació ha estat la relativa a la reparació del clavegueram prop de l’edifici Els Vienesos, també al Masnou Alt. La intervenció, que es preveu que finalitzarà a mitjans de març, consisteix en la substitució d’un tram de col·lector de clavegueram del carrer de les Guilleries, davant de la placeta de l’equipament cívic municipal, que estava trencat a causa de les arrels d’arbres, i l’execució d’un nou pou de clavegueram.

També s’han reparat els tancaments de fusta de contenidors malmesos (els ubicats al passeig de Prat de la Riba, 53, i al passeig de Joan Carles I) i l’ampliació del tancament dels que hi ha a la plaça de Ramón y Cajal. L’actuació ha finalitzat a principis de març i ha tingut un cost de prop d’11.500 euros (IVA inclòs).

D’altra banda, el temporal Glòria va deixar greus desperfectes al Masnou. El litoral masnoví va ser la part més afectada del municipi i els danys ocasionats a les platges i el passeig Marítim, que es van calcular en més d’un milió d’euros, s’estan reparant per fases. La darrera setmana de febrer es va procedir a l’obertura de les rieres a la platja d'Ocata i la retirada de sorra i pedres del passeig Marítim des de l’altura del carrer de la Mare de Déu de Núria fins al del Brasil. L’actuació, per valor de 14.000 euros (IVA inclòs), ha consistit en la retirada de la sorra acumulada pel temporal a les sortides de les rieres que es troben al llarg de la platja d’Ocata.