"Repensem els passos soterranis": passeig participatiu per millorar la seguretat de les dones i altres col·lectius

Última revisió 01-10-2018 09:29
25/09/2018

Tothom pot inscriure’s a una jornada que té lloc el 6 d’octubre amb l’objectiu de recollir idees sobre com fer més segurs aquests indrets

“Repensem els passos soterranis” és el títol d’una jornada participativa que tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre, a les 10 del matí, amb l’objectiu de conèixer propostes de la ciutadania per millorar la seguretat dels passos soterranis. Cal inscriure-s’hi per participar-hi i rebre més informació, escrivint a l’adreça electrònica igualtat@elmasnou.cat o trucant al número de telèfon 93 557 18 70.

Serà un passeig per aquests indrets, que connecten la vila amb el tren i la platja. Es vol identificar in situ quins són els motius que fan que aquests llocs i els seus entorns es percebin sovint com a insegurs. També es vol generar un col·loqui i recollir idees i propostes de millora de la seguretat.

Tot plegat, des de la perspectiva de gènere; és a dir, com afronten les dones i altres col·lectius el fet de transitar per aquests indrets i les sensacions d’inseguretat i/o por que els poden provocar. Per aquest motiu és també rellevant conèixer quins canvis hi farien les dones per tal de sentir-s’hi més segures. La jornada és oberta a tothom. Sobretot perquè també es volen conèixer les necessitats i dificultats que troben altres col·lectius en aquests espais, com joves, gent gran i persones amb diversitat funcional, entre d'altres.

En aquest sentit, el Ple municipal del mes de maig va aprovar una dotació pressupostària de 55.000 euros per crear camins segurs des de la perspectiva de gènere. Es tracta d’un dels projectes que, a partir d’aquella sessió plenària, han rebut fons provinents del superàvit municipal del 2017.

Pas soterrani de l'estació d'Ocata, al Masnou.
Pas soterrani de l'estació d'Ocata, al Masnou.