S'amplia el servei d'assessorament en matèria d'habitatge per a casos complexos

Última revisió 07-09-2018 14:18
07/02/2018

El dijous dia 1 de febrer, la Junta de Govern Local va aprovar una contractació per ampliar la prestació del servei d’assessorament jurídic en matèria d’habitatge i donar així cabuda a casos complexos. En un inici, l’Ajuntament va donar suport als veïns i veïnes de l’edifici de Roger de Flor, 33, que necessitaven assessorament per resoldre una problemàtica que afectava el seu habitatge, tal com es va recollir a la moció que es va aprovar per majoria absoluta al Ple municipal del 15 de juny de 2017. Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament va decidir oferir el mateix servei a la resta de persones del Masnou que ho necessitessin. Per aquest motiu, es va contractar AC Legal Advocats, SLP, per un import de 9.680 euros. Es tracta d’un despatx d’advocats especialitzat en matèria d’habitatge que ja ha col·laborat en altres ocasions amb la Diputació de Barcelona. L’objectiu principal de l’assessorament contractat és atendre persones que desitgin informació sobre casos complexos en matèria d’habitatge. En concret, es donarà especial atenció a casos complicats i que necessiten un major grau d’especialització del servei que s’oferia fins ara, com per exemple: veure’s afectat en la compravenda d’un fons d’inversió, desnonaments o assetjament immobiliari, entre d’altres.

L’atenció té caràcter gratuït i es posarà en marxa a partir del divendres dia 16 de febrer i fins a finals d’any, excepte al mes d’agost. S’ofereix dos cops al mes (cada quinze dies), en horari de 10 a 14 h, a l’edifici del carrer de Roger de Flor, 23. És necessari demanar cita prèvia i indicar la problemàtica (lloguer, compravenda, etc.), al telèfon 93 557 18 00, presencialment a l’adreça abans esmenada, o per correu electrònic a habitatge@elmasnou.cat.

Aquest suport jurídic se suma a la resta de serveis que ja s’ofereixen, com l’assessorament gratuït en les reclamacions per les clàusules abusives dels bancs, que consisteix en un assessorament jurídic prestat pel Col·legi d’Advocats de Mataró que s’ofereix des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consum (OMIC) gràcies a un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Durant el primer trimestre del 2018, es continuarà oferint aquest servei dos divendres al mes, de 10 a 14 h, i cal també demanar cita prèviament al telèfon 93 557 18 00, presencialment a l’OAC (carrer de Roger de Flor, 23) o per correu electrònic a l’adreça omic@elmasnou.cat.