Sant Jordi omple els carrers

Última revisió 07-05-2018 10:30
24/04/2018

Àlbum de fotografies de Sant Jordi 2018

Tal com mana la tradició, la diada del 23 d'abril es va viure de manera festiva, acompanyada d'un clima esplèndid i plena d'ambient als carrers del Masnou. Enguany, gairebé una quarantena d'estands d'entitats i col·lectius sense ànim de lucre repartits pel municipi van oferir roses, llibres i altres productes relacionats amb aquesta celebració, i van ser diverses les activitats que van completar la diada de Sant Jordi al Masnou. A continuació, en fem un repàs.

Al llarg d'aquest abril, a la Biblioteca Joan Coromines es van programar activitats vinculades a aquesta festivitat. A més de l'exposició sobre la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo per commemorar el centenari del seu naixement, s'han fet tres presentacions de llibres: La jove de Pompeia, de Jaume Mateu Giralt (11 d'abril); Supermujeres, superinventoras: Ideas brillantes que transformaron nuestra vida, de Sandra Uve (12 d'abril), i La negación de la luz, de Juan Antonio Masoliver Ródenas (20 d'abril).

Els més petits van començar la celebració el cap de setmana. Van poder gaudir de noves històries a la sessió de L'Hora del Conte i de la presentació de La llegenda del drac Dragui (dissabte 21), o d'una versió alternativa teatralitzada de la llegenda a El drac i la Rosa, o participar en la realització d'un conte gegant sobre Sant Jordi (diumenge 22), una creació que s'exposaria a partir del 23 d'abril a l'Espai de Trobada de Ca n'Humet.

Pel que fa la presentació i lectura del conte La llegenda del drac Dragui, va comptar amb una cinquantena de participants. L’autor, Antoni Argent Ballús, va presentar el conte i projecte literari “Cap nen/a sense conte”, de l’Associació Educativa i Formativa TBCLASS, i, tot seguit, es va l’actriu Eva de Luis, va llegir el conte, acompanyada per música ambient. Un cop finalitzada la lectura, es van repartir els contes entre els infants assistents. D'altra banda, al conte teatralitzat El drac i la Rosa, a través de diversos personatges presents a la llegenda de Sant Jordi, es van narrar fets poc coneguts, una versió alternativa de la història a càrrec de l’entitat Esqueix. Un cop finalitzat el conte, entre els participants es va crear una auca de Sant Jordi, una activitat dinamitzada per Lleureka Projectes Educatius. A l'activitat hi van participar famílies amb fills entre dos i deu anys.

L'alumnat del CFPAM llegeix un llibre per Sant Jordi

Alumnes de diversos centres de formació de persones adultes, entre els quals els del Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM), que formen part de l’equip de treball sobre l’Educació de Persones Adultes (Equip EPA), adscrit a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han llegit un llibre en veu alta per Sant Jordi. La finalitat de l'activitat és que llegeixin conjuntament un llibre amb l’objectiu de difondre el treball conjunt de les escoles, i afavorir el foment i la valoració de la lectura i la conscienciació vers els problemes socials.

El llibre que s'ha triat per a la diada de Sant Jordi 2018 és Tothom hauria de ser feminista, de Chimamanda Ngozi Adichie. El vídeo del tràiler de la lectura es pot veure al Canal Youtube de l'Equip EPA. La lectura del llibre sencer es va publicar el 23 d'abril al mateix canal.

Un nou punt de llibre

L'Ajuntament es va afegir a la diada amb un nou punt de llibre, que es reparteix pels equipaments municipals, dedicat a commemorar les diverses figures del món literari que aquest any 2018 celebren anys del seu naixement.