Suport a l'emprenedoria amb el IV Premi d'Emprenedoria @elmasnou_jove2016 i les subvencions a empreses de nova creació

Última revisió 07-09-2018 14:17
15/06/2017

Ahir a la tarda van ser lliurats el IV Premi d'Emprenedoria @elmasnou_jove2016, i les subvencions per a empreses de nova creació per tal d’impulsar l’emprenedoria i fer un reconeixement als emprenedors i emprenedores del municipi. A l’acte van assistir membres del consistori i del jurat, i empreses participants.

Per una banda, l’Ajuntament va donar a conèixer els noms dels projectes que rebran les subvencions 2016 a empreses de nova creació per un import global de 28.632,32 euros. En total l’Ajuntament va rebre 13 sol·licituds, de les quals 11 rebran l’ajut (dues van quedar descartades perquè no complien tots els requisits de la convocatòria), que són: Precuinats els tres fogons, Escape Masnou SL, Econimbus SCCL, Lairi, Servim, La casa del vi from Ocata, JS Advisor WSI, Ca la mariana, Marart, Comunicabits, El mundo del dulce de leche.

A l’acte també es va fer un reconeixement públic a la guanyadora del IV Premi d'Emprenedoria @elmasnou_jove2016, Sílvia Serrano, pel seu projecte empresarial del sector d’oci i lleure Escape Masnou. Aquest premi, d’una única categoria de participació i dotat amb un import econòmic de 6.000 euros, té l'objectiu d’ incentivar el foment de l’esperit emprenedor entre el jovent de la vila i l’aparició de noves iniciatives empresarials que siguin viables tècnicament i econòmicament. La convocatòria és destinada a joves del municipi del Masnou i a projectes empresarials amb seu a la vila.

Serrano, en nom de la resta de socis, va rebre el guardó de mans de l’alcalde, Jaume Oliveras. El projecte consisteix en la creació d’un espai lúdic-recreatiu on els visitants han de resoldre una sèrie de problemes lògics i/o matemàtics per sortir d’un espai tancat temàtic. La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, va explicar que enguany el premi econòmic s’ha incrementat perquè concentra dos premis en un respecte edicions anteriors.

Una representant del jurat present a l’esdeveniment, la gerent de l’Empresa ASSI, Laura Sirerol, també va dirigir unes paraules als assistents “em fa molta il·lusió, aquest projecte em recorda a una vivència passada”. Per últim Serrano va explicar que ara gaudeixen treballant i que, un cop fet el pla d’empresa, es van animar a fer-lo realitat perquè volien créixer personalment i alhora fer poble. També va explicar que Escape Masnou té previst ampliar les sales de joc a finals d’estiu.

El concurs ha comptat també amb la participació de tres emprenedors masnovins més: acadèmia Somriures, amb un projecte de centre de reforç escolar; Ca la Mariana, que va presentar un projecte de distribució a l’engròs d’un producte local per fonamentar els restaurants i les cooperatives de consum; i Lorenzo Van Matterhon, amb un projecte empresarial per realitzar tallers lúdics adreçats a infants.

La celebració va finalitzar amb un refrigeri mentre emprenedors i consistori intercanviaven impressions i vivències.
Les subvencions a les empreses de nova creació són compatibles amb el premi a l’emprenedoria jove. En aquest sentit i per primer cop una empresa ha aconseguit optar a les dues ajudes per haver constituït l’empresa dins el mateix exercici 2016.