Tradició i modernitat es conjuguen el dia del patró

Última revisió 26-07-2018 14:06
29/06/2018

La missa solemne concelebrada és l'acte més tradicional de la celebració en honor al patró del Masnou. Al matí, la parròquia de Sant Pere acollirà l'acte litúrgic que inclourà una cantada del Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Barcelona i enguany també es beneiran els vestits nous dels gegants, que s'estrenaran en la tradicional ballada a la sortida de la missa. Però en un dia de tan marcada tradició no hi podia faltar l'altra cara de la celebració. La gresca i la creativitat seran els ingredients de la Baixada d'Andròmines, una divertida activitat que omplirà de trastos l'avinguda de Pau Casals amb una cursa de vehicles de construcció pròpia, sense motor i fets amb materials de rebuig i andròmines de tot tipus.

En dos dels carrers del municipi que tradicionalment han tingut un especial protagonisme durant la Festa Major, el de Sant Rafael i el de Pere Grau, també hi haurà activitats durant aquesta jornada. Al matí, podreu compartir l'esmorzar amb els veïns i veïnes del carrer de Sant Rafael i, a la tarda, podreu fer una xocolatada a Pere Grau gentilesa de la pastisseria d'aquest carrer i gaudir de l'espectacle itinerant d'animació infantil El petit Lilo, que inaugurarà la zona de vianants que s'ha creat. L'altra proposta gastronòmica de la jornada serà un concurs de truites i pastissos casolans.

La música també tindrà espai en aquest dia de tradició, identitat i cultura popular, amb el concert i el ball tirat de l'Orquestra Maravella, el concert de rock de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM) i la nit especialment dedicada al públic jove, La Salada.

Al vespre, els Trabucaires d'Ocata recorreran el poble cridant a la Festa Major. La rua finalitzarà amb un sopar popular al carrer de Sant Agustí.

 

La Festa Major Terra, Mar i Foc 2018 se celebra entre el 27 de juny i l'1 de juliol. Tota la informació referent a la Festa Major es completarà i s'actualitzarà a la pàgina web municipal, així com a la pàgina de Facebook i al perfil de Twitter.