Un animat cap de setmana

Última revisió 17-12-2019 08:01
16/12/2019

El final d’any està deixant uns caps de setmana plens d’activitats al municipi i el de mitjans de desembre no en va ser una excepció.

La jornada de dissabte, 14 de desembre, va incloure diverses activitats. El matí va començar amb una competició d’skate. La tercera edició de l’Skate & Sound va ocupar, durant tot el dia, la plaça d’skate propera a les pistes esportives de Pau Casals. Al matí, hi van tenir lloc les competicions d’aquest esport i la tarda es va dedicar a diverses sessions musicals amb la participació de discjòqueis de diferents estils.

El pessebre municipal ja està instal·lat a Els Vienesos, un espai que ja s’ha consolidat per apropar aquesta representació nadalenca a la ciutadania del Masnou. Creat per l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i Luz del Alba, va ser inauguratla tarda de dissabte amb una festa que va incloure exhibicions artístiques. S'hi podrà veure fins al 6 de gener.

La "sopa de pedres" de la Colla de Diables del Masnou es va tornar a degustar, un any més, un cop es va fer fosc el dissabte. Un dia abans, divendres 13, tant diables com tabalers havien fet una ruta per diversos comerços del poble per recollir aliments i poder fer aquesta ja coneguda sopa col·laborativa que va fer entrar en calor els masnovins i masnovines que es van aplegar a la plaça de Roger de Flor, 23, on es va repartir l’àpat. També es va poder gaudir de música i diverses activitats i, a més, les persones assistents van poder col·laborar, a través de donatius, amb La Marató de TV3.

Al vespre, l’església de Sant Pere va acollir un recital de la Coral Xabec de Gent del Masnou, que va estar acompanyada per una orquestra. Van oferir un repertori de nadales populars i clàssiques de diferents autors.  Allà, també s’hi van poder fer aportacions voluntàries per a La Marató.

Diumenge 15, l’activitat no es va aturar. Gairebé una vintena de persones van participar, al matí, en una nova edició del “Tasta el Masnou”. Els dolços van ser els protagonistes de l’última trobada del 2019 en què es van poder degustar masnovines i neules artesanes de la pastisseria La Moreneta, maridades amb vi dolç Iaia Rosa de Serralada de Marina i l’escumós Bouquet d’A Plaer de Bouquet d’Alella. L'activitat la va conduir el sommelier Xavier Bassa, nomenat millor sommelier de Catalunya en la semifinal del Nariz de Oro 2012. El calendari de tastos per al 2020 és el següent:

  • Dissabte 14 de març, a les 12.30 h.
  • Dissabte 20 de juny, a les 19 h.
  • Dissabte 19 de setembre, a les 19 h.
  • Dissabte 19 de desembre, a les 12.30 h.

Les tres entitats que formen el Centre de Distribució d’Aliments La Sitja del Masnou van celebrar, plegades, el Nadal. També el matí de diumenge, Fundació Temps i Compromís, Creu Roja i Càrites van reunir-se al Centre Obert Maricel per rebre junts les festes tot fent un brindis i cantant nadales. Hi van assistir persones voluntàries i usuàries de les entitats.

També diumenge, el Masnou va poder viure una gran jornada de futbol americà al Camp d’Esports Municipal de l’Atlètic Masnou. Amb les grades de l’equipament esportiu plenes a vessar, s’hi va disputar la final de la copa d’Espanya, que va tenir com a guanyadors els Badalona Dracs. A més, el Club Atlètic del Masnou ha informat que, a l’acte, es van recollir un total de 1.660 euros per a La Marató.

El cap de setmana va acollir moltes més activitats organitzades tant per l’Ajuntament com per entitats del municipi, com L’Hora del Conte de la Biblioteca, en què Noemí Caballer va explicar contes sobre aquesta època de l’any. Representants del consistori masnoví van participar en moltes d'aquestes propostes.

 

 

La 'sopa de pedres' es va repartir el vespre de dissabte
La 'sopa de pedres' es va repartir el vespre de dissabte