Un diàleg entre el Masnou del passat i l'actual obrirà la programació d'arts visuals

Última revisió 23-01-2019 07:51
22/01/2019

L’exposició “Memòria del Masnou”, d’Ariadna Costa, inaugura l’any d’exposicions a l’Espai Casinet. A través d’obres elaborades amb diferents tècniques, com aquarel·la, tinta xinesa o carbonet, que traslladen al present imatges passades del Masnou, vol provocar un diàleg amb les vivències d’avui als racons i espais actuals de la vila. La inauguració serà l’1 de febrer i es podrà visitar fins al 24 del mateix mes. 

Dins els actes del Dia Internacional de les Dones, l’Espai Casinet acollirà, del 15 de març al 7 d’abril, la mostra “La fluïdesa del gènere”, de Laura Fusellas. La reflexió sobre la identitat ha estat una constant en les manifestacions artístiques. El gènere i els patrons de conducta que imposa són una versió més recent d’aquesta indagació. Les escultures en coure i llautó de Laura Fusellas representen la mal·leabilitat de la matèria i de la nostra pròpia idea sobre qui som.

La dona continua present al projecte “Som vida”, d’Ànnia Aragonès, que es podrà visitar entre el 12 d’abril i el 5 de maig. Entre el llenguatge abstracte i la figuració es troba un terreny polisèmic i ambigu, ple de possibilitats. Les obres de gran format d’Ànnia Aragonès exploren aquest espai amb una presència destacada del cos femení i el seu lligam amb la natura.

Les condicions de vida de la dona i la seva emancipació com a individu també són temes abordats a l’exposició dels fotògrafs Helena Buira i Edu Gisbert. Tots dos col·laboren amb l’ONG Petits Detalls, d’Iganga (Uganda), que du a terme diversos projectes, entre els quals es troba “Gomesi”, del qual dona testimoni la mostra, que es podrà visitar entre el 26 d’abril i el 19 de maig.

D’altra banda, en la pràctica artística de l’escultor Miquel Àngel Anadón sempre han estat molt presents les formes humanes i d’altres organismes naturals. Ara, el mar i la terra són representats en peces que serveixen com a símbol de la força i la immensitat en la mostra “Terra de mar”, que es podrà veure entre l’1 i el 23 de juny.
  

"Memòria del Masnou", d'Ariadna Costa, inaugura l'any d'exposicions a l'Espai Casinet
"Memòria del Masnou", d'Ariadna Costa, inaugura l'any d'exposicions a l'Espai Casinet