Els participants han recorregut 9 km pels paratges que emmarquen el Masnou, Alella i Teià
Més d’un miler de persones han fet aquest diumenge, 6 d’abril, una excursió popular que ja s’ha convertit en una tradició primaveral al Masnou, Alella i Teià. No en va, aquesta ha estat la 18a edició de la Caminada dels Tres Pobles, una iniciativa que convida a fer esport recorrent els paisatges de la serralada Litoral que envolten aquests tres municipis. Els participants masnovins van sortir pels volts de les 9 del matí de la plaça de Ramón y Cajal, per trobar-se poc després amb els grups provinents d’Alella i de Teià i enfilar tots plegats la vall de Rials amunt, entre camps i turons.
El dia, assolellat, càlid i primaveral, va contribuir perquè tothom gaudís d’una excursió d’uns 9 quilòmetres, de poca dificultat, assequible per a qualsevol persona que camini sense problemes. Els excursionistes d’enguany per fi van poder tornar a admirar les vinyes, els camps i els boscos en tot el seu esplendor, gràcies a les pluges abundants del mes de març i l’esclat de la primavera. El recorregut va acabar al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, on tots els participants van compartir un esmorzar ben merescut.
Durant la caminada, els serveis sanitaris disposats per l’organització van atendre quatre persones, per petites ferides o lesions menors, encara que també es va atendre un cas d’una baixada de sucre, sense que ningú patís conseqüències greus. La Caminada dels Tres Pobles és una iniciativa que organitzen els ajuntaments dels tres municipis, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil El Masnou, el Club Atlètic Masnou, el Club de Patinatge El Masnou, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, el Club Esportiu Serra Marina Alella, el Club Excursionista Teià, el Club de Patinatge Teià, les ADF d’Alella i de Teià i les empreses Agbar i Caprabo.
A més a més de la Caminada dels Tres Pobles, durant aquest cap de setmana els masnovins i masnovines van poder esbargir-se amb un bon nombre d’activitats lúdiques i culturals. Val la pena destacar el concert APM, Alguna Peça Més?, que l’Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM) va oferir el dissabte 5 d’abril a l’Espai Escènic Iago Pericot. El públic assistent va escoltar les actuacions dels conjunts i cors B1 i B2 i de les peces interpretades pel grup de Joves i Adults. La cita va servir per celebrar el 15è aniversari de l’EMUMM i recordar alguns dels moments més especials viscuts per l’alumnat i per l’equip del centre durant aquests anys.
Encara en l’apartat cultural, una expedició formada per 53 masnovins i masnovines va compartir autocar per anar a Barcelona el diumenge a la tarda, al teatre Aquitània, per xalar amb l’obra M’entens o t’ho explico? L'obra, emmarcada dins l’agenda municipal per a la gent gran, els va fer riure de valent amb aquesta comèdia esbojarrada i políticament incorrecta protagonitzada per David Olivares, Octavi Pujades, Anna Senan i Miquel Sitjar. La masnovinitat d’aquest últim actor no va passar desapercebuda, ja que va aprofitar per fer una salutació especial als seus veïns i veïnes en acabar la funció.
A banda, també hi va haver reclams per a la canalla durant aquest cap de setmana. Dissabte a la tarda es va fer la primera jornada d’una nova edició del cicle Juguem als Barris! En aquesta ocasió van divertir-se amb Circant, una iniciativa que va posar a la seva disposició un munt d’elements típics dels circs, com ara xanques, pedals i diàbolos, entre d'altres, a les pistes de Pau Casals i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt. Les properes jornades del cicle Juguem als Barris seran el 12 d’abril, al parc del Llac, i el 25 d’abril, als jardins dels Països Catalans.
Per si tot plegat fos poc, un grup de persones van recórrer l’itinerari guiat "L'ensenyament al Masnou: Rosa Sensat, una mestra d'avantguarda", que forma part del programa anual Descobreix el Masnou, que organitza el Museu Municipal de Nàutica del Masnou. La ruta repassa la història de l’ensenyament al Masnou, i se centra en en la trajectòria vital i professional de la mestra i pedagoga Rosa Sensat i Vila i en la petjada que va deixar al municipi.