Un Nadal farcit d'activitats per a totes les edats

Última revisió 27-12-2018 08:09
21/12/2018

Trobareu més informació de totes les activitats d’aquest Nadal a l’agenda

La programació transversal d'activitats vinculades a Nadal organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats del municipi s’estén durant tot el mes de desembre i fins al 7 de gener. Una oferta d'activitats culturals i lúdiques molt lligades a les tradicions pròpies relacionades amb aquestes dates i també al dinamisme de les entitats de caràcter popular, cultural, esportiu, solidari i participatiu, entre d’altres.

Complementarietat entre innovació i tradició

El Nadal i el pessebre són inseparables. El municipal, com sempre, estarà ubicat a Els Vienesos i es podrà visitar fins al 7 de gener de 2019. Al mateix equipament també hi tindrà lloc, el 21 de desembre a les 18 h, el tradicional tió, amb una xocolatada per endolcir la tarda als assistents. Un altre pessebre que enguany arriba renovat per ambientar el carrer durant les dates festives de Nadal és el del carrer de Sant Rafael. Es podrà veure fins al dia 6 i, a més, el 23 de desembre a les 12 h, hi haurà una actuació de cant coral, a càrrec de la Coral Xabec.

Dansa i circ a l’Espai Escènic
Les activitats no s’aturen per aquestes festes a l’Espai Escènic Ca n’Humet, que des de primers de desembre acull trobades en què l’esperit nadalenc és ben present. Després de la sessió de dansa Amb ritme de Nadal, que va tenir lloc el 2 de desembre a càrrec de l’Associació de Dansa i Teatre Musical del Masnou i l'Escola de Ballet l'Eix, i l'espectacle de circ i humor Ye orbayu...,  de la companyia Vaques (15 de desembre), la temporada estable setembre-desembre de l’Espai Escènic Ca n’Humet continua. L’actuació És Nadal... Ballem!, que durà a terme Maribel’s Gimnàs i Dansa, serà el 22 de desembre a les 20 h. L’equipament també acollirà El ballet del Trencanous, que representarà els dies 29 (20.30 h) i 30 de desembre (19.30 h) l’Associació Juvenil de Dansa del Masnou. 

La Jove Orquestra de Cambra del Masnou oferirà, un any més, el tradicional Concert de Cap d'Any. Valsos, polques, nadales i alguna sorpresa són la base del programa, que combina la bona música i l'humor. Un concert ideal per gaudir-ne en família, que us farà passar una bona vetllada. Serà l'1 de gener a les 18 h.

Tot i que ja més allunyat de les festes nadalenques, el col·lectiu LACAM no faltarà a la seva cita anual amb el Circ d’hivern, els dies 12 de gener  (a les 20 h) i 13 (a les 19 h).

Les iniciatives solidàries sumen esforços
El Gran Recapte d’Aliments i La Marató de TV3 són dues de les iniciatives solidàries a les quals el Masnou dona suport durant aquestes dates. 

Més de 30 tones de menjar es van recollir als diferents supermercats del municipi els dies 30 de novembre i 1 de desembre amb motiu de la campanya del Gran Recapte d’Aliments, organitzada des del Banc dels Aliments per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. 

D’altra banda, el municipi també se suma a la gala solidària de televisió realitzada anualment el diumenge abans de Nadal. Enguany, La Marató de TV3 es dedica a la investigació del càncer, la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. El 22 de desembre tindrà lloc una fira artesana solidària amb La Marató, al davant de l’edifici de Roger de Flor. A partir de les 11 h i fins a les 21 h hi haurà diferents activitats promogudes per entitats del Masnou que col·laboraran en aquesta causa a través de tallers, actuacions, xocolatada i d’altres activitats. A aquesta cita va lligada la carismàtica i col·laborativa sopa de pedres. Gràcies a les aportacions de vilatans i vilatanes i dels establiments del poble, es recapten prou aliments per preparar una olla de caldo que es repartirà a partir de les 19.30 h entre les persones assistents. 

També amb caràcter benefic serà el Concert de Nadal de la Coral Xabec i Orquestra, on es podran fer aportacions voluntàries per a La Marató de TV3 i Càritas Parroquial. Organitzat per Gent del Masnou, l'audició musical serà a les 20 h a la Parròquia de Sant Pere del Masnou i inclourà un repertori de nadales populars i obres d'autors clàssics a l'entorn d'aquestes festes.

Nadalem Infantil: temps d'oci per als més petits

Per als més petits, les festes de Nadal són un moment màgic i és especialment per a ells que s’ha preparat un reguitzell d'activitats nadalenques, perquè ens encomanin la il·lusió amb què viuen aquestes festes.

El Nadalem Infantil inclou una programació variada, que clourà amb la visita dels carters reials i l’esperada Cavalcada de Reis, el dissabte 5 de gener. Algunes de les activitats tenen les places limitades i requereixen inscripció prèvia. Consulteu-ne tota la programació.

Els excessos es cremen per Sant Esteve 
La Cursa de Sant Silvestre del Masnou és la tercera cursa de final d’any amb més participants a Catalunya. El 26 de desembre arribarà a la 39a edició, amb un recorregut de 5 quilòmetres pel port esportiu i el passeig Marítim, i un límit de 2.200 persones inscrites. A l'edició anterior s'hi van inscriure 2.020 corredors i corredores, 1.770 dels quals van arribar a la meta. Hi van participar atletes de vuit països diferents. Més informació de la Cursa.
 

El pessebre municipal que s'exposa a Els Vienesos. Es pot visitar fins al 7 de gener, de dilluns a divendres, de 15 a 21 hores.
El pessebre municipal que s'exposa a Els Vienesos. Es pot visitar fins al 7 de gener, de dilluns a divendres, de 15 a 21 hores.