Una presentació marinera, per a la guia "Fent i desfent, aprèn l'aprenent: oficis d'abans al Maresme"

Última revisió 07-09-2018 14:17
26/04/2017

El proper divendres dia 28 d’abril, a les 19 h, tindrà lloc la presentació de la guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme 2017 "Fent i desfent, aprèn l'aprenent: oficis d'abans al Maresme", a la Biblioteca Joan Coromines.

L’autora del text corresponent a la biblioteca del Masnou, Sara Masó i Maristany, i el capità de la marina mercant i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Laureano Carbonell i Relat, seran els encarregats de presentar la guia. Durant l’acte, es projectarà una gravació que vol reflectir com era la vida del capitans masnovins de la marina mercant de finals del segle XVIII i principis del XIX. Una cantada d’havaneres, del grup masnoví "Borinquen”, tancarà l’acte.

L’objectiu de la guia d’enguany és rememorar oficis d’abans al Maresme i deixar-ne testimoni a través d’un recull de textos i imatges il·lustratives. Mostra oficis com: campaner (Alella), puntaire (Arenys de Munt), mestre d’aixa (Canet de Mar), capità-marina-mercant (El Masnou), entre d’altres.

Imatge de la portada de la guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme 2017
Imatge de la portada de la guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme 2017