Una seixantena de persones aprofiten les jornades Enlaira't, de suport a l'emprenedoria

Última revisió 24-07-2018 17:42
01/06/2018

Vegeu-ne una selecció d'imatges.

Una seixantena de persones, provinents dels quatre municipis organitzadors, el Maresme i altres comarques han participat enguany en les jornades d’emprenedoria “Enlaira’t”. Enguany, l’Ajuntament de Montgat s’ha sumat a l’equip de consistoris que fa anys que uneixen esforços per enlairar l’emprenedoria: Alella, Teià i el Masnou.

El programa, que incloïa conferències, sessions de treball i de networking, entre dimecres i divendres de la setmana passada, se centrava a orientar el focus de l’empresa cap al benestar de les persones, tant de l’equip de professionals que generen el negoci com de la clientela. Així, pot ser una eina clau el fet d’apoderar treballadors i treballadores i procurar experiències per tal que els clients se sentin identificats amb la marca o l'empresa i no simples mers compradors.

Un dels actes que ha comptat amb més participació va ser la inauguració. Josep Maria Mainat, emprenedor i un dels membres de La Trinca, va ser l’encarregat de fer la conferència inaugural, amb un discurs carregat d’optimisme. També van prendre la paraula els alcaldes i l’alcaldessa dels quatre municipis: Andreu Francisco (Alella), Rosa Funtané (Montgat), Andreu Bosch (Teià) i Jaume Oliveras (el Masnou).


L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va donar la benvinguda a Montgat, que s'ha incorporat al projecte Enlaira’t, i va posar en valor la feina conjunta dels quatre ajuntaments. “Junts formem una subcomarca d’uns 50 mil habitants i amb molt de potencial”, afirmava Oliveras referint-se a diverses estratègies de desenvolupament econòmic i social.

Un cop feta l’obertura oficial, dijous va arribar el torn d’una sessió de treball a càrrec de Roc Fages i amb una visita inclosa a una empresa que ha protagonitzat un cas d’èxit en la innovació centrada en el client. Ja a la tarda, personal tècnic dels quatre ajuntaments van realitzar una sessió informativa sobre els avantatges i ajuts per a empreses i emprenedors. La jornada de dijous es va tancar amb una conversa entre representants de dues empreses que han fet una aposta pel talent, la gestió de persones i el treball en equip. Aquesta conversa oberta, entre Belén Badia (Uriach) i Manel Real (Som-hi Construccions) va servir alhora com a sessió de networking. Les jornades es van cloure divendres amb la conferència “Les persones primer. Com treballar en l’empresa més feliç del món?”, de David Tomàs.