Unanimitat sense fissures al Ple del febrer al voltant de l'habitatge al Masnou

Última revisió 07-09-2018 14:18
19/02/2018

El tema estrella del Ple municipal del dia 15 de febrer va ser, sens dubte, l’habitatge. Dos dels punts de l’ordre del dia giraven entorn de la futura construcció d’habitatge social al municipi i ambdós van tirar endavant. En primer lloc, es va aprovar per unanimitat l’aprovació inicial del conveni de col·laboració per a la constitució d’un consorci entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament del Masnou per a la promoció d’habitatges protegits al municipi i els Estatuts que el regeixen. En segon lloc, es va aprovar una modificació puntual d’ordenació del Pla general, imprescindible per al primer punt. L’aprovació va evidenciar la intenció de tots els partits de treballar plegats el projecte.

Respecte al conveni entre l’Ajuntament del Masnou i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar que permet tirar endavant el projecte de l’Illa Centre i desencallar el solar de la caserna de la Guàrdia Civil, “un tema que fa mesos que estem treballant i estem estudiant diferents opcions”. També va destacar que es tracta d’una promoció molt important, de 108 pisos, que s’ha treballat amb la prioritat d’establir tant un parc de lloguer com promoció pública de venda, i que l’acord assolit per a la creació d’un consorci amb una entitat que treballa per l’àrea metropolitana, a la qual va agrair la predisposició, amb el Masnou, que n’és un municipi limítrof, permetrà rebre una gran inversió, de més de 13 milions d’euros, necessària per aconseguir tirar endavant la promoció, fet que en garantirà la viabilitat econòmica. Oliveras va aclarir que “les propietats retornaran a l’Ajuntament un cop amortitzades per l’AMB, d’aquí a 28 anys”. L’alcalde va recordar que l’operació aportarà dos equipaments i que tots els pisos seran de règim general, perquè els preus siguin assequibles. Finalment, va avançar que al setembre es podria disposar del projecte d’edificació ja elaborat i al gener, de la llicència.

Al seu torn, el regidor d’habitatge, Albert Alfaro, va informar que l’AMB també assumiria els costos d’urbanització de l’àmbit de la caserna, i va aprofitar per donar les gràcies a tots els grups i a les persones “que han treballat aquests anys perquè arribem a una solució en l’àmbit de l’Illa Centre, que oferirà 108 habitatges”. L’alcalde va cloure també amb un seguit d’agraïments.

Ple febrer
Ple febrer