La ciutadania aporta idees sobre l'accés a l'habitatge

Última revisió 28-10-2019 09:16
24/10/2019

Amb l’objectiu de recollir les visions de la ciutadania sobre la situació de l’habitatge al Masnou, aquest dijous, 23 d’octubre, va tenir lloc una sessió participativa en què van assistir prop d’una vintena de masnovins i masnovines interessats a abordar aquesta temàtica. La trobada forma part del projecte d’elaboració del Pla local d’habitatge.

A la tarda, a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre, el regidor d’Habitatge, Albert Alfaro, va fer una petita presentació i, tot seguit, va començar la sessió, que es va estructurar en dues parts. A la primera, s’hi va explicar la diagnosi del Pla local d’habitatge i la segona va consistir a treballar amb les persones assistents.

Durant la primera part es va repassar la morfologia i l'estructura del municipi, les dades de població i els preus relacionats amb la compra i el lloguer. També, es va presentar un quadre de punts forts i debilitats del Masnou que va servir per explicar les línies de treball establertes per l’equip redactor del Pla conjuntament amb l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. 

A la segona part, les persones assistents van proposar idees en relació amb les línies de treball establertes. De la pluja d’idees de totes elles en van sortir, entre d’altres, aquestes:

  • Incrementar la difusió dels serveis d’habitatge.
  • Fer habitatges de protecció oficial més grans amb distribucions flexibles que, posteriorment, permetin dividir-los, si cal, en habitatges més petits.
  • Mesures per promoure que la gent gran i els joves visquin junts, amb la finalitat d’ajudar-se mútuament. 

Amb l’objectiu de seguir recollint les visions d’altres agents implicats, les properes sessions de treballs seran amb les entitats (el 30 d’octubre) i, posteriorment, se’n farà una altra amb els càrrecs electes del consistori.

Voleu dir-hi la vostra?

Per obtenir noves idees i suggeriments en relació amb l'accés a l'habitatge al municipi, s’ha habilitat un qüestionari en línia perquè qualsevol ciutadà o ciutadana hi pugui fer les seves aportacions. 

Una vegada recollides, s’oferirà una sessió de retorn informativa, oberta a tots els participants de les diferents sessions anteriors, per presentar-los el resultat final del Pla local d’habitatge, i explicar-los les actuacions previstes en el Pla i com el procés participatiu ha incidit en el disseny de les actuacions.

Moment de la sessió de treball amb les persones assistents.
Moment de la sessió de treball amb les persones assistents.