El Masnou entra en la fase 2 del desconfinament progressiu

Última revisió 08-06-2020 11:34
05/06/2020

Tota la regió sanitària de Barcelona, on es troba el municipi, aixeca part de les restriccions de confinament a partir del dilluns 8 de juny

El govern de l’Estat espanyol ha aprovat, a proposta de la Generalitat de Catalunya, que la regió sanitària de Barcelona passi a la fase 2 de desconfinament progressiu a partir del dilluns 8 de juny. És en aquest àmbit on es troba el Masnou.

Aquest pas implica la reducció de les restriccions vigents en la fase 1. Amb tot, es demana prudència i responsabilitat a tota la població, ja que la pandèmia de la COVID-19 continua amenaçant la salut de tothom. El risc de rebrots és vigent. Es recomana consultar i seguir les indicacions del web sobre la fase 2 publicat per la Generalitat de Catalunya:

Mesures municipals

De manera addicional a les disposicions generals de l’enllaç anterior, i d'acord amb les competències municipals, l’Ajuntament del Masnou ha aprovat diverses mesures que representen un canvi respecte a la fase 1.

Platges

Es torna a permetre l’ús recreatiu de les platges, però respectant la nova normativa d’ús per contenir la pandèmia de la COVID-19. Entre d'altres mesures, les platges d’Ocata i del Masnou estaran sotmeses a limitacions d’aforament i controls del compliment de la normativa específica.

Mobilitat

Entren en funcionament les zones taronja. Són places d'estacionament de pagament durant l’estiu, habitualment de l’1 de juny al 30 de setembre, de dilluns a diumenge –incloent-hi festius–, de 10 a 20 h. Aquest any, però, entren en vigor amb la fase 2 de desconfinament, a partir del 8 de juny. Poden aparcar-hi gratuïtament els vehicles identificats amb l’adhesiu corresponent. 

L’adhesiu vigent enguany és el que van rebre l'any passat totes les persones empadronades al Masnou que paguen l’impost sobre vehicles de tracció mecànica al municipi. Té validesa durant els anys 2019 i 2020. Ara bé, a més d'aquestes persones, hi ha altres perfils que poden sol·licitar l'etiqueta, tal com queda establert al reglament del servei d’estacionament amb limitació horària. Qui desitgi aconseguir-lo –si compleix les condicions–, s’ha d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Cal aportar la documentació que certifica el dret a obtenir-lo, segons el cas i tal com es detalla al tràmit ‘Lliurament d’adhesius per a la zona taronja’.

L’objectiu de les zones taronja és afavorir la rotació de vehicles per facilitar l’aparcament a les persones que visiten les platges del municipi durant l’estiu. Amb l’adhesiu es pretén fer compatible aquesta rotació amb l’ús prioritari de les places d’aparcament per als veïns i veïnes del municipi. Així, les zones taronja estan ubicades a barris propers a les platges; concretament, als sectors Voramar I, Voramar II (Ocata) i Can Teixidor.

Serveis i equipaments municipals

Escoles bressol municipals
Reobren el dilluns 8 de juny, amb l’autorització del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Les famílies han de consultar prèviament si poden acollir els seus infants escrivint a l’adreça electrònica de l’escola bressol en qüestió. Les municipals són dues: Sol Solet (solsolet@elmasnou.cat) i la Barqueta (labarqueta@elmasnou.cat).
S'hi limitarà l’aforament. Sol Solet podrà acollir 10 infants. La Barqueta, 20. S’estableix un màxim de 5 alumnes per grup per garantir el distanciament físic que s’exigeix. L’horari de funcionament serà de 9 a 15 h.

Centre de Formació de Persones Adultes (CFPAM)
El CFPAM obrirà el període de preinscripció per al curs 2020-2021 dins la fase 2, entre el 15 i el 30 de juny. Les sol·licituds s’han de fer preferentment per correu electrònic, a l’adreça cfam@elmasnou.cat. De manera excepcional, s’atendran presencialment les persones que no disposin de mitjans per inscriure-s'hi a través del correu electrònic. A més, en aquests casos, és imprescindible demanar cita prèvia, trucant al número de telèfon 93 557 18 82 o escrivint a la mateixa adreça de correu electrònic. Hauran de dur-hi la documentació requerida i el seu propi bolígraf i/o llapis. També hauran de complir l’obligatorietat de dur mascareta, mantenir el distanciament físic i extremar la higiene.

Oficina de Turisme (Casa de Cultura), Museu Municipal i Mina d’Aigua
Reprenen les visites i l’atenció presencial, però només amb cita prèvia. Per concertar-la, cal escriure un correu electrònic a l’adreça museu@elmasnou.cat, indicant-hi l’horari de preferència, el noms i el cognom i si hi anirà una sola persona o la unitat familiar (cal indicar el nombre de persones). Cal acudir-hi amb mascareta, respectar la distància física i seguir les indicacions. És imperatiu anul·lar la visita si es tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 o si s’ha estat en contacte recent amb alguna persona que hagi estat diagnosticada d’aquesta malaltia. No estaran disponibles serveis compartits, com les consignes, ni els elements tàctils.

Mercat Municipal
Torna a obrir els divendres a la tarda.
Horari: De dilluns a dijous i dissabte, de 7.30 a 14 h. Divendres, de 7.30 a 20 h.

Mercat ambulant setmanal
Tornaran a instal·lar-se parades amb tota mena de productes, si bé s'ha d'ampliar la distància entre elles. Per aquest motiu, el nombre de parades serà inferior a les que hi havia abans de l'estat d'alarma. S'alternaran setmanalment les parades que s'hi podran instal·lar.
El mercat ambulant setmanal té lloc els dimarts, de 8 a 14 h. Ha estat funcionant durant tot l’estat d’alarma, però només s’hi podien trobar parades d’alimentació, en tractar-se de subministraments de primera necessitat.

Complex Esportiu Municipal
Romandrà tancat, si bé l’Àrea d’Esports no descarta coordinar-se amb les entitats esportives per concretar si, més avançada la fase 2, podran tornar a utilitzar l’equipament i sota quines condicions.

Casaments
Poden tornar a celebrar-se a la Sala Capitular de l'Ajuntament, amb un aforament màxim de 50 persones.

Tanca el centre d’acollida a persones sense llar
El dissabte 6 de juny es deshabilita el centre d’acollida temporal per a persones sense llar que van instal·lar el Consell Comarcal del Maresme i la Creu Roja al Complex Esportiu Municipal. Des de la declaració de l’estat d’alarma, aquest centre ha acollit un total de 65 persones. El Consell Comarcal del Maresme s’encarregarà de netejar i higienitzar l’espai, d’acord amb les mesures preventives establertes per contenir la pandèmia de la COVID-19.

L’Ajuntament del Masnou i el personal municipal han extremat i intensificat les mesures preventives per evitar contagis del coronavirus, especialment pel que fa a les tasques de neteja i desinfecció. Cal que totes les persones que acudeixin a espais públics i equipaments municipals compleixin les restriccions i recomanacions que s’hi indiquin i les mesures generals decretades pel govern de l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Masnou.

Panoràmica parcial del Masnou.
Panoràmica parcial del Masnou.