L'oci familiar, protagonista del cap de setmana

Última revisió 03-03-2020 07:53
02/03/2020

La 5a Festa Familiar Solidària omple la plaça dels Països Catalans de jocs i tota mena d’activitats

Un bon nombre de persones van participar aquest diumenge en la 5a Festa Familiar i Solidària, que organitza Fem Fira i altres entitats del Masnou. El públic, majoritàriament familiar, va gaudir de diversos balls, tallers, jocs i activitats. També s’hi va instal·lar una fira amb diversos productes i una botifarrada solidària.

Ja a la tarda del mateix diumenge, l’Espai Escènic Iago Pericot, a Ca n’Humet, va acollir la representació de l’obra de teatre Italino Grand Hotel, de la companyia la Tal. Va aconseguir una bona afluència de públic, familiar i adult. No en va, es tracta d’una proposta plena d’humor, fantasia, imaginació i poesia visual. Explica la història d’un personatge solitari que renta, planxa i perfuma els llençols de l’Italino Grand Hotel. Treballa a la bugaderia, situada al soterrani de l’edifici. Allà viu i somia entre la roba. Amaga la solitud conversant amb les màquines i jugant amb la seva ombra.

El dia anterior, el dissabte 29 de febrer, una vintena de persones van assistir al primer Cinefòrum sobre Sobirania Alimentària i Consum Responsable, organitzat per la Cistella Verda amb la col·laboració de l’Ajuntament, Transforma Films i l’Hort d’en Pau. A partir de la projecció del documental La ruta del tomàquet, es va fer un col·loqui en què es van debatre els temes que el film posa sobre la taula. Aborda qüestions com les contradiccions que presenta l’actual sistema agroalimentari global enfront de la sobirania alimentària. Com a exemple, mostra la crisi comercial d’un dels productes emblemàtics de l’agricultura tradicional catalana, el tomàquet.