Unes 300 persones netegen la platja de plàstics i altres residus

Última revisió 28-01-2020 08:06
27/01/2020

Multitudinària resposta a la iniciativa organitzada pel Club Nàutic amb el suport de l’Ajuntament

Unes 300 persones, aproximadament, van respondre a la crida del Club Nàutic El Masnou, que va organitzar una jornada de recollida de residus a la platja. Bona part de les deixalles van ser arrossegades la setmana passada pel fort onatge i per les avingudes a les rieres, i a causa de la virulència del temporal Glòria.

Una porció molt significativa del que es va recollir van ser objectes de plàstic de tota mena: bastons per netejar, embolcalls, gots, cànules, envasos... També es van recollir objectes de mida més gran, com pneumàtics o cubells. Aquesta jornada se suma a d’altres que s’organitzen sovint des del voluntariat, ja sigui per part d’entitats i empreses com de ciutadans i ciutadanes a títol individual que dediquen part del seu temps a netejar les platges, especialment per retirar burilles i plàstics.

En la cita de diumenge van col·laborar-hi persones de totes les edats, incloent-hi l’alcalde, Jaume Oliveras, i altres regidors i regidores. El Club Nàutic va posar-hi l’organització; la gent, les mans i l’esforç. L’Ajuntament va encarregar-se d’aportar material, com les bosses per dipositar-hi les deixalles, així com operaris per donar suport al voluntariat. També es va ocupar de carregar les bosses plenes de brossa i dur-les a la planta de tractament de residus.

Patrimoni

El patrimoni històric masnoví va ser també protagonista del matí de diumenge, amb dues iniciatives que van tenir molt bona acollida, ja que el públic va omplir les places disponibles. Una de les activitats va ser l’itinerari guiat “El Masnou sota les bombes”, que recorre escenaris i bombardejos de la Guerra Civil. La propera ocasió en què es podrà fer aquest recorregut serà el 18 de juliol.

També va tenir lloc l’escape room “El misteri de les mines d’aigua”. Es tracta d’un joc d’aventura que parteix d’una carta intrigant i d’una maleta vella trobada a les golfes de casa de l’avi Joan. Els participants han d’esbrinar què li va passar a l'autor de la carta, buscant les respostes a la plaça d’Ocata i a la Mina d’Aigua, que es troba en aquest emblemàtic indret del Masnou. Aquest joc s’organitza una vegada al mes. A la pàgina web de les activitats “Descobreix el Masnou” se'n pot consultar la programació i inscriure-s'hi.